SGK Artik Bu Ilaçlari Da Karsilayacak

Kanser, kalp damar ve kas iskelet sistemi gibi hastaliklarin tedavisinde kullanilan 9 ilaç ücretli hale geldi.

SGK Artik Bu Ilaçlari Da Karsilayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, kanser, kalp damar ve kas iskelet sistemi gibi hastaliklarin tedavisinde kullanilan 9 ilaci daha bedeli ödenecek ilaçlar listesine aldi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kanser, kalp damar ve kas iskelet sistemi gibi hastaliklarin tedavisinde kullanilan 9 ilaci daha bedeli ödenecek ilaçlar listesine aldi. Ilaçlar bugünden itibaren Kuruma fatura edilebilecek.
Edinilen bilgiye göre, SGK 9 ilaci daha bedeli ödenecek ilaçlar listesi içerisine aldi. Geçtigimiz günlerde 15 farkli türde olmak üzere, kapsül sayisi ve mg farkliliklari gözetilmesi halinde ise 30 ilaci daha bedeli ödenecek ilaçlar listesine alan SGK, simdi de kanser, kalp damar ve kas iskelet sistemi gibi rahatsizliklarin tedavisinde kullanilan 9 ilaci ödemesi yapilacak ilaçlar listesine aldi. SGK'nin listeye aldigi ilaçlar arasinda kanser tedavisinde kullanilan "oxaliplatin hospira", kalp damar sistemi rahatsizliklarinda kullanilan "irprestan", kas iskelet sistemi agrilarinda kullanilan "zero-p", vücut için yasamsal önemi olan sodyum, klorür iyonlari ile glükoz içeren damar içi yoldan kullanilan steril bir çözelti olan "PF 1/4 polideks" ve içerisinde hidroksietil nisasta adli etken madde bulunan "PF Polihes" adli ilaçlar bulunuyor. Ilaçlar bugünden itibaren Kuruma fatura edilebilecek.
-TAM LISTE-
SGK'nin bedeli ödenecek ilaçlar listesine aldigi ilaçlarin tam listesi ise söyle:
"Irprestan 300 mg 28 ftb, 'Oxaliplatin hospira 100 mg/20ml iv infuzyon için konsantre çözelti içeren 1 flk, Pf 1/4 polideks iv infuzyon için çözelti 1000 ml setli, pf 1/4 polideks iv infuzyon için çözelti 1000 ml setsiz, Pf 1/4 polideks iv infuzyon için çözelti 500 ml setli, Pf 1/4 polideks iv infuzyon için çözelti 500 ml setsiz, Pf polihes (hes 200/0,5) yüzde 6 iv infuzyon için çözelti 500 ml setli, pf polihes (hes 200/0,5) yüzde 6 iv infuzyon için çözelti 500 ml setsiz, zero-p 200 mg sr mikropellet 15 kap."
Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284