SGK Il Müdürü Akdere: Kurumumuz Kendisiyle Yarisir Hale Geldi

13-19 Mayis tarihleri arasinda kutlanan Sosyal Güvenlik haftasi öncesinde SGK Il Müdürü Hüseyin Akdere, düzenledigi basin toplantisi ile kurumun çalismalari ve hafta nedeniyle yapilacak etkinlikler konusunda bilgi verdi.

SGK Il Müdürü Akdere: Kurumumuz Kendisiyle Yarisir Hale Geldi

Demosan Otel’de verilen sabah kahvaltisinda basin mensuplariyla bir araya gelen Il Müdürü Akdere, 1 Ekim 2008’de Bagkur, SSK ve Iskur kurumlarinin tek çati altinda toplanmasiyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu adini alan kurumun kendisiyle yarisir hale geldigini söyledi.
Akdere, “Gelecegimizin güvencesi olan çocuklarimizin güvenli bir yasam sürmelerini saglamak ve onlara sorumluluklarini asilamak amaciyla sosyal güvenlik egitim serisi adiyla kitaplar hazirladik. Bu kitaplarimiz Güven ve Yarisçi Çocuklar, Güven ile Saglikli Emeklilik adiyla iki seriden olusuyor. Bu kitaplar Milli Egitim’le yapilan protokol geregi her ay devam edecek. Saglikli yasamla ilgili olarak da vatandasimizi bilgilendirmek amaciyla yilda 10 defadan fazla hastaneye gidenlerle ilgili olarak “Saglikli Yasam Bilgileri” adi altinda bir kitapçik bastirdik. Bunlari da dagittik. Bu kitap insanlarin gelecek yillarda gereksiz hastaneye gitmelerini önleyecek. Buradaki amacimiz sagligi rantabil olarak verme, insanlarin bunlardan en güzel sekilde yararlanmasini temin etmektir. Biz her zaman vatandasimiza ulasamiyoruz. Bunlarda sikinti çekebiliyoruz. Sizler günümüz iletisim kanallariyla bunlari gazetelerinizle, televizyonlarinizla halkimiza daha yakin ve net bilgiler sunabiliyorsunuz. Dogru olan her haberde yaninizdayiz. Elestiriye açigiz. Yeterki dozu kaçmasin. Kurum olarak birçok yenilige imza atildi. Bilgilendirme sadece kurumumuz içinde degil, disinda da devam ediyor. Binalarimiz yenileniyor. Bilgisayar ortamimiz gelisiyor. Türkiye o kadar hizli degisiyor ve gelisiyor ki, bununla birlikte problemler de çesitleniyor, farklilasiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak yasanan bu degisim ve gelismelerin hizina ayak uydurarak, sürekli kendimizi kiyaslayip, kurum olarak kaliteli, adil kolay erisebilir, insan odakli hizmet vermeyi amaçliyoruz” dedi.
Akdere, Her yil Mayis ayinin ikinci haftasinda kutlanan Sosyal Güvenlik Haftasi kapsaminda 13 Mayis Pazartesi günü Cumhuriyet Parki’ndaki Atatürk anitina çelenk sunacaklarini, Vali Murat Koca’yi, Belediye Baskani Kamil Ugurlu’yu ve isverenleri ziyaret edeceklerini, ayrica hafta içerisinde kuruma en yüksek sigorta primi ödeyen ve kuruma hiç borcu bulunmayan isverenleri isyerlerinde ziyaret ederek plaket takdim edeceklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284