SGK İl Müdürü Fındık: Katettiğimiz Mesafeleri Kamuoyuna Duyurma Gayretindeyiz

16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik haftası etkinlikleri çerçevesinde SGK İl Müdürü Serdar Fındık ve kurum amirleri, basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

SGK İl Müdürü Fındık: Katettiğimiz Mesafeleri Kamuoyuna Duyurma Gayretindeyiz
Fındık, toplantıda SGK’nın çalışmaları ve hafta nedeniyle yapılacak etkinlik konusunda bilgiler verdi.
Fındık, “2009 yılından buyana kutlanmakta olan bu haftada kurum içinde ve dışında paydaşlarımızın da katılımı sağlanarak sosyal ve kültürel alanda çeşitli etkinlikler düzenlenmek suretiyle bir hafta boyunca sürekli gündem oluşturularak, kamuoyunda sigortalı istihdamı teşvik edilerek, sosyal güvenlik bilincini artırmaya yönelik bilgilendirici ve tanıcı faaliyetler yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik haftası her geçen yıl genişleyen bir faaliyet ve algı kapsamı ile toplum nezdinde etkisini artırmaktadır. Bu hafta vesilesiyle toplumsal bir bilinçlenme sağlayarak hepimizin yarınlarına çok önemli bir yatırım yapmış olacağız. Bu süreçte kurumsal yapıyı güçlendirmeyi, toplumun her kesiminde kabul gören sosyal güvenlik bilincini oluşturmayı ve vatandaşlarımızı doğrudan bilgilendirerek bir toplumsal aidiyet oluşturmayı amaçlıyoruz. Haftayı bir fırsat bilip, kurum olarak katettiğimiz mesafeleri kamuoyuna duyurma gayretindeyiz. Ayrıca vatandaşlarımız herhangi bir aracıya, iş takipçisine yada komisyoncuya gerek kalmadan, kurumumuzdan alacakları hizmetleri hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz.  Bunları hatırlattıktan sonra kurumumuzun tek çatı altında birleştirilmesinin 10. yılında olduğumuzu da duyurmuş olalım. Kurum olarak, Sosyal Güvenlik haftası etkinliklerimiz boyunca, sizlerle ve vatandaşlarımızla, Sosyal Güvenlik Kurumunun 10. yılını, bu 10 yılda yapılan iyileştirmeleri, reformları ve yeni projelerimizi konuşacağız. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik bilincinin ilköğretimden başlayarak tüm toplumda oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız ve bu konuda elde ettiğimiz sonuçlar hakkında kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.
Fındık, kurumun son dönemde verdiği hizmet ve hizmet aldığı kesimlere yönelik yapılan iyileştirmeler konusunda da, “1 Kasım seçimlerinin ardından 64. Hükümet eylem planında yer alan hususlar ve sürecin devamında yapılan tespitler ışığında vatandaşlarımız lehine bir çok iyileştirme yapılmıştır. Çalışmalarımız, kurumumuzun hizmet kalitesini artırma gayreti içerisinde vatandaşlarımızın hizmete daha kolay erişmesine yönelik, imkanlar sağlama mücadelesi şeklinde devam etmektedir. Vatandaşlarımızca cevaplanan memnuniyet anketlerinde Çalışma Bakanlığımız ve bağlı ilgili kuruluşlarına artan güven ve memnuniyet oranları bu hizmeti yerine getirmedeki gayretimizin somut meyveleridir. Sigortacılık hizmetleri, geri ödemeler, özellikle sağlık hizmetleri finansmanı noktasında yaptığımız hizmetleri azımsanamayacak büyüklüktedir. Sadece çalışanlarımıza değil, işverenlerimizin de sosyal güvenlik yönünden memnuniyetlerini sağladık. İşverenlerimiz, işyerlerinde çalıştırdıkları sigortalıların işlemlerini elektronik olarak e-bildirge üzerinden gerçekleştiriyorlar. Daha önce işverenlerimiz bu sistemde kullandıkları şifreleri temin etmek için şahsen veya vekilleri ile kurumumuza müracaat etmek durumundayken, yapılan düzenleme ile şifre teminini de elektronik olarak bulundukları yerden yapabileceklerdir. Böylece işverenlerimiz ve sigortalılarımızın işlemlerinde muhtemel gecikmelerin ve şifre teminindeki zaman ve sermaye kayıplarının önüne geçilmiştir. Ayrıca sektörlerine ve bölgelerine göre uygulanan teşviklerle, işverenlerimize adeta omuz verilmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, Sosyal Güvenlik haftasına, ülkemizin neredeyse yüzde 100’ünü kapsayan bir genel sağlık sigortası uygulaması ile girmiş olmakla gurur duyuyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284