SGK`da SMS Dönemi Basliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Baskani Fatih Acar, 3 büyük operatör sirketiyle sözlesme imzaladiklarini belirterek, ``Vatandaslar 10 farkli konuda istedigi bilgiyi 5502`ye mesaj atarak ögrenebilecek`` dedi.

SGK`da SMS Dönemi Basliyor

Acar, yaptigi açiklamada, SGK'da SMS uygulamasinin gelecek hafta baslayacagini açikladi.
Projenin esas amacinin vatandaslarin kurumlara gelmeden istedikleri bilgiyi almalarini saglamak oldugunu ifade eden Acar,''3 büyük operatör sirketiyle sözlesme imzaladik, vatandaslar 10 farkli konuda istedigi bilgiyi 5502'ye mesaj atarak ögrenebilecek. Uzun süredir üzerinde çalistigimiz bir projeydi. Çok sükür çalismalarimizi tamamladik. 10 ayri bilgiyi SMS kanaliyla vatandaslarimiz bizden 5502'ye mesaj atarak alabilir'' diye konustu.
En çok karsilasilan sorulara SMS yoluyla cevap verilecegine dikkati çeken Acar, söyle devam etti:
''Hizmet durumlarini ögrenebilirler, katilim paylariyla ilgili kendi adlarina tahakkuk eden paylari ögrenebilirler, emeklilik yasini, ilk sigortaliliga giris tarihini yazarak, ne zaman emekli olacaklarin ögrenebilirler. Kurumla alakali 10 farkli bilgiyi vatandaslarimiz, artik SMS yoluyla ögrenebilecek.
Bu, gerçekten çok önemli bir hizmet. Alo 170 kayit disi ihbar hattini da hizmete açmistik. Su anda 300 kisi, vatandaslarimizin her türlü sorunlarina cevap veriyor. SMS çalismasi da bunun daha ilerisi. 5502 SGK'nin kurulus kanunudur. Bu yüzden SMS numarasi olarak bunu seçtik. SMS atarak vatandaslarimiz bilgilerine ulasabilecek.''
Kaynak: Internethaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284