Siddet Magduru Erkege de Kimlik

Siddete ugrayan erkekler de kadinlar gibi korunacak.

Siddet Magduru Erkege de Kimlik

Siginma evine yerlestirilen erkegin kimlik bilgileri ve adresi gizlenecek. Mahkeme, gerekli görülmesi halinde Tanik Koruma Kanunu kapsaminda siddete ugrayan erkegin kimliginin degistirilmesine karar verebilecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, siddete ugrayan erkekleri de koruma altina aliyor. Yapilan düzenlemeyle, siddete ugrayan erkegin kimlikleri ve adresleri gizli tutulacak. Erkegin öncelikle yasadigi yer ve çalistigi isyeri degistirilecek. Kisi talepte bulunursa kaldigi ev, tapu kütügüne aile konutu serhi konularak satisi engellenecek.
Korunan erkegin hayati tehlikesinin bulunmasi ve bu tehlikenin önlenmesi için diger tedbirlerin yeterli olmayacaginin anlasilmasi halinde ise mahkeme karari ile Tanik Koruma Kanunu kapsaminda kimligi ve tüm bilgileri degistirilecek.
KAYITLAR GIZLENECEK
Hakimin gerekli görmesi halinde siddet uygulayan kisinin, korunan kisinin yakinlarina, siddetin taniklarina ve kisisel iliski kurulmasina iliskin haller sakli kalmak üzere çocuklarina yaklasmamasi karari verilebilecek.
Korunan kisiye yapilacak tebligatlarda Koza Siddet Önleme ve Izleme Merkezleri'ne (SÖNIM) ait adres bilgileri kullanilacak. Tüm kayitlar Milli Egitim Bakanligi, Merkezi Nüfus Idaresi Sistemi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ulusal Yargi Agi Bilisim Sistemi, kolluk, bankalar, saglik kurum ve kuruluslari ve benzeri tüm kayitlardaki bilgileri gizli tutulacak. Gizlilik karari verilen kayitlar sadece elektronik ortamda tutulacak.
Ikinci siginma evi Izmir'de açiliyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, talebin yogun olmasi nedeniyle Türkiye'nin ikinci erkek siginma evini Izmir'e açiyor. Kadinlar için yapilan tüm düzenlemelerin erkekler için de düsünüldügü siginma evi özel korunacak. 16 kisi kontenjani olan evlerde erkekler için her sey detayina kadar düsünülecek. Devlet eliyle ilk erkek konukevi Istanbul'da açilmisti. Bakanlik siginma talep eden erkek sayisina ve mahkeme kararina göre erkek siginma evlerinin sayisini artiracak.
Bugün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284