Sigorta Bilgileri SGK’nin Internetinde

Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Yasar Yilmaz imzasiyla yapilan açiklamada, “Bilindigi gibi, kisisel bilgilerin gizliligi ve korunmasi kapsaminda Kurumumuz internet sitesinde yayinlanmakta olan paydaslarimiza ait bilgiler 01/11/2010 tarihinden itibaren www.turkiye.gov.tr (e-Devlet Kapisi ) üzerinden yayinlanmaya baslamistir.

Sigorta Bilgileri SGK’nin Internetinde
Ancak, özel ve resmi kuruluslarin, özellikle okullarin bünyelerinde ögrenim gören çirak ve stajyer ögrencilerinin müstahaklik sorgulamalarinda, yukarida bahsedilen web sitesinden gerekli bilgilere ulasmakta büyük sikintilar yasadiklari gerek telefon gerekse Kurumumuzla yaptiklari yazismalardan anlasilmaktadir. Bu nedenle, gereksiz yazismalara ve zaman kaybina neden olunmaksizin hak sahipligi bilgilerine ulasmak için Kurumumuz internet portalina ( www.sgk.gov.tr ) müstahaklik sorgulama menüsü ilave edilmistir. Söz konusu sorgulama menüsüne sirasiyla ;        e-sgk, e-hizmetler, sigortali sorgulama menülerinden girilecektir. “Sigortali Sorgula “ menüsüne istenilen bilgiler girildikten sonra açilacak ekranda;
Tescil Kaydi tespiti (4/a-b-c),
Emekli Aylik Bilgisi(4/a-b-c),
Müstehaklik Sorgulama(4/a-b-c),
Hizmet Dökümü(4/a-b),
Emekli Aylik Kesintisi(4/c)
“ müstehaklik “ menüsünden sorgulama yapilacak tarih girilmek suretiyle sorgulama yapilan kisinin müstehaklik bilgilerine ulasilacaktir. Bu itibarla, Isveren ve sigortalilarimiz söz konusu bilgileri web sitemizden temin edebileceklerdir. Ayrica söz konusu bilgilerin 3 üncü kisiler tarafindan görünmemesini isteyen sigortalilarimizin ise Il Müdürlügümüze basvurarak bilgilerinin gizlenmesini isteyebileceklerdir” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284