Silaj Yemleri Paketleniyor

Bölgemizde ilk olma özelligi tasiyan 350 – 370 kg misir silaji, 250 – 270 kg misir figi silaji ve 400 – 430 kg pancar küspesi silaji paketleyen makine ilimize bagli Kilbasan Kasabasi’nda faaliyete geçti.

Silaj Yemleri Paketleniyor
Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad, konuyla ilgili yaptigi açiklamada “Ülkemiz ve ilimiz hayvanciliginin en önemli sorunlarindan biri olan kaliteli kaba yem açiginin giderilmesi için silaj yemi yapiminin yayginlastirilmasi gerekmektedir. Bunu gerçeklestirebilmek için ise hayvancilik isletmelerinde yüksek yatirim yapmaksizin silaj yemi yapilmasi gerekmektedir. Gelisen teknoloji ve mekanizasyon ile birlikte silaj makineleri de gelistirilmis özel plastik torbalara çesitli agirliklarda silaj bitkileri paketleyebilen torba silaj makineleri kullanilmaya baslanmis, Bu baglamda Ilimizde küçük aile isletmelerinde hayvanciligin gelismesine büyük katki saglayacak olan silaj paketleme makinesi Ilimiz Merkez Ilçeye bagli Barata Tarim Hayvancilik ve Makine San. Tic. Ltd. Sti. tarafindan alinarak hizmete sunulmustur” dedi.
Silaj paketleme makinesi basta fig, yonca, misir, pancar küspesi olmak üzere degisik kaba yemleri paketlemekte oldugunu ifade eden Il Müdürü Ismail Uluad paketlenen misir silaji paket agirligi ortalama 350 – 370 kg. Macar fig slaji paket agirligi 250 – 270 kg arasi, Pancar küspesi paket agirligi ise 400 – 430 kg arasindadir. Paket silajinda örtü altina yapilana göre bozulmalar neredeyse hiç olmamakta ve silaj hayvan yetistiriciligi yapan isletme sahiplerinin kolaylikla elde edebilecegi bir yem konumuna gelmistir. Hayvancilik yapan çiftçiler yer sorunu yasamamakta ve paket silaji bozulmadan 2 yil boyunca dayanmaktadir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284