Silifke Belediyesi Sarıkeçili Yörüklerinin Yolunu Yaptı

Kışı Akdeniz Bölgesi'nin sahile yakın kesimlerinde, yaz mevsimini ise Konya ve Karaman yaylalarında geçiren Sarıkeçili Yörükleri, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a söz verdiği yolu yapmasından dolayı teşekkür ettiler.

Silifke Belediyesi Sarıkeçili Yörüklerinin Yolunu Yaptı
Başkan Turgut ile kıl çadırda bir araya gelen Sarıkeçili Yörüklerden İbrahim Yağal, "Başkanımız bizleri daha önce ziyaret ettiğinde yolumuzun yapılması için taleplerimiz olmuştu. Kendisi de yolumuzun çalışmalarını tamamlamış ve güzel bir düzenleme yaptırmış. Ne kadar gurur duysak azdır. Bu toprakların sesine yabancı olmayan, bu toprakların kültürüne, renklerine, insanına saygı duyan bir belediye başkanımız var. Bizlerin çoğunluğu, eskiden olduğu gibi at ve deve sırtında değil artık motorize araçlarla göç ediyor. Yılın 3 ayını yolda, 3 ayını yaylada, 6 ayını da sahillerde geçiriyoruz. Yol şartlarının değişimi sonucu satın aldığımız un, bulgur, tuz, kazan, tencere, yayık, beşik, yatak ve yorganlarını kamyonet, kamyon, traktör ve otomobil gibi çeşitli araçlara yükleyerek yola koyuluyoruz. Keçilerimiz ise çobanlarımız tarafından götürülüp getiriliyor. Ulaşım konusunda bizlerin taleplerini yerine getiren Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“Işık yanan çadıra kadar yol götürdük, götürmeye de devam edeceğiz” diyen Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise, “Bizim işimiz hizmet. Bu makama hizmet için geldik. Her türlü zorlukları sırtlayarak, geçim kaynağınız olan keçilerle sahiller ve yaylalar arasında mekik dokuyan Yörüklerimizi bu zorlu yolculuklarına naçizane bir katkı sunmak istedik. Bugüne kadar Yörük kültürüyle alakalı birçok etkinlikler, tanıtımlar ve festivaller yapıldı. Birçok etkinliği birlikte beraber sürdürmeye çalıştık. Bütün bu sosyal çalışmalarda beraber adımlar atmışsak, bu el ele verdiğimizin en güzel resmidir. Bizlerde üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Türk kültürünün temelini teşkil eden Yörük kültürünü sizlerin sayesinde gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarmaya devam ediyoruz. Yörüklerimiz örf ve adetlerimizle birlikte geleneklerimizin çok önemli olduğunu göstermiş oldular. Yörüklerimiz helal ve emeğiyle geçinen insanlardır. Kültürlerimizi canlı tutan Yörük derneklerimizi de tebrik ediyorum. İmkanlarımız elverdiğince talep ve sıkıntıları birlikte çözecek, birlik ve beraberlik içerisinde her türlü sorunun üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284