Sinav Engel Tanimadi

Il Müftülügü, Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü ve Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi’nin (KAREGDER) ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamindaki sinavlarinin Yetiskinler kategorisi yapildi. Karaman ile birlikte Türkiye’nin 66 ilinden de katilimin oldugu sinavda ayrica görme özürlü bir vatandas da sinava girdi.

 Sinav Engel Tanimadi

 

Yaklasik 6 bin kisinin girdigi sinava Konya’nin Hadim ilçesinden katilan Kaplanli Köyü Imam Hatibi Mustafa Küçükçetin sorularin çiktigi Efendimiz adli kitabi 3 kez okudugunu, altini çizerek notlar aldigini  ve basarili olmak için ailece 654 soru çikarip çalistigini söyledi. Karaman’daki sinava yaklasik 20 kisilik bir ekiple ailece geldiklerini belirten Küçükçetin, sinava hazirlanma düsüncesi ile Efendimizin hayatini bir kez daha okumanin, ögrenmenin en anlamli kazanimlarini oldugunu söyledi.
Sinav için sabah 4 de yola çiktilar
Sinava Kirsehir’den katilan Yusuf Kalkan, 10 kisilik bir grupla sabah 4 de yola çiktiklarini belirterek
Yaklasik 3 aydir sinava hazirlandiklarini söyledi. Grubun tamaminin ögretmenlerden olustugunu dile getiren Kalkan,  tüm arkadaslarinin sorular çikararak sinava çalistiklarini, bu tür sinavlarin devamini beklediklerini söyledi. Ileride ‘YGS’deLYS’de çikmis sorular’ gibi bu sinavdan da çikmis sorularin kitaplastirilabilecegini söyleyen Kalkan “Bu sinav vesilesiyle hem Efendimizin hayatindan bildiklerimizi test ettik hem de Karaman’i gezerek güzel bir programa dahil olduk. Emegi geçenlere tesekkür ediyoruz.” dedi.
Görme özürlü Muhammet Oktay Kutay da sinava girdi
Görme özürlü Muhammet Oktay Kutay da bir arkadasinin tavsiyesi ile sinava girmeye karar verdigini belirterek sorularin çiktigi Efendimiz adli kitabi yakinlarinin yardimiyla takip ettigini söyledi. Bu tür sinavlara girmeye devam edecegini sözlerine ekleyen Kutay, ögrencilerin disinda yetiskinlerin de sinava girmis olmasinin önemli oldugunu dile getirdi.
Kitabi 3 kez okudum
Ev hanimi Cemile Tinaz da sinava oglu ile birlikte çalistigini söyleyerek kitabi 3 kez okudugunu, Efendimizin hayati ile ilgili daha farkli ve önemli bilgileri ögrendigini belirtti. Oglunun dün sinava girdigini ifade eden Tinaz, bu tür bir sinavla televizyondan, bilgisayardan ve internetten uzak durmus olmanin bile önemli bir kazanim oldugunu sözlerine ekledi.
Sinava annesi ile birlikte gelen 4.sinif ögrencisi Saliha Koç da kendisinin dün sinava girdigini ve sinavin iyi geçtigini söyledi. Dün kendisini annesinin disarida bekledigini, simdi de kendisinin annesini disarida bekledigi söyleyen Salih Koç, sinava planli ve programli bir sekilde çalistiklarini, okuldaki dersleri kadar önemsediklerini söyledi.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni Ahmet Korkar da ailece sinava hem çalistiklarini hem de girdiklerini belirterek, amacinin hem yeni bilgiler ögrenmek hem de etrafindakilere örnek olmak oldugunu söyledi. Kitap okumanin önemli olduguna deginen Korkar, sinava hazirlik nedeniyle evde havanin degistigini ve ailece birlikte müzakereli çalistiklarindan dolayi yeni seyler ögrendiklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284