Sisirilen Plastik Eldiven Patlayinca 5 Aylik Bebek Öldü

Karaman`in Basyayla ilçesinde elindeki sisirilmis plastik eldivenin patlamasi sonucu 5 aylik bebek hayatini kaybetti.

 Sisirilen Plastik Eldiven Patlayinca 5 Aylik Bebek Öldü

Olay, 10 Ocak Cumartesi günü ilçeye bagli Basköy Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, anne D.K., oynamasi için evde bulunan ameliyat eldivenini sisirip 5 aylik bebegi Eylül Duru Kirpinar’a verdikten sonra yemek pisirmek için mutfaga geçti. Annesinin sisirip balon haline getirdigi plastik eldivenle oynayan bebeginden bir süre sonra ses gelmedigini fark eden anne D.K., odaya geldiginde 5 aylik kiz çocugunu hareketsiz bir sekilde yerde yatarken buldu. Elindeki sisirilmis eldivenin patladigini gören anne D.K., bebeginin agzindan ve burnundan kan geldigini de görünce ambulansa haber verdi. Olay yerine sevk edilen saglik görevlilerinin yaptigi kontrolde, 5 aylik bebegin hayatini kaybettigi belirlendi. Durumun polise bildirilmesi üzerine eve gelen ekipler, yaptiklari incelemede, odanin ortasinda yerde sirt üstü yatan bebegin agiz, burun, gögüs ve boyun ile karin kisimlarinda kan lekelerinin oldugunu tespit etti. Ölümü süpheli bulunan bebegin cansiz bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tip Kurumu’na sevk edildi.

Haberi alir almaz eve gelen baba D.K.’nin polise verdigi ifadesinde, olayin yasandigi anda evde olmadigini, arkadaslarinin telefonla kendisine haber verdigini esiyle kizinin evde yalniz oldugunu söyledigi iddia edildi.
Anne D.K.’nin ifadesinde ise bebeginin eline plastik eldiveni sisirip verdigini ve kendisinin mutfaga gittigini, bir süre sonra bebeginin sesi çikmayinca da odaya geldiginde, bebeginin eldiveninin sönmüs ve eldivenin bir parmaginin agzinda oldugunu gördügünü söyledigi öne sürüldü. Bebegini kucagina aldiginda agzindan köpüklü kan geldigini de söyledigi ögrenilen annenin, bebeginin burnunun da kanadigini gördügünü polislere ifadesinde yer verdigi belirtildi. Olayla ilgili baslatilan sorusturmanin sürdügü bildirildi. (IHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284