Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftasi Etkinlikleri Basliyor

28 Subat Sivil Savunma günü ve 1-7 Mart tarihleri arasinda kutlanan deprem haftasi ilimizde de çesitli etkinliklerle kutlanacak.

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftasi Etkinlikleri Basliyor

Etkinlikler çerçevesinde Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’nce hafta sonunda Makro Alisveris Merkezi önünde kurtarma araci içerisinde bulunan malzemeler Karaman halkina tanitildi.
1-7 Mart deprem haftasi nedeniyle ise okullarda çesitli programlar düzenlenecek. Ögrencilere deprem, deprem tahliye tatbikati ve ikaz-alarm isaretleri ile ilgili bilgiler aktarilacak ve tüm ögrenci, ögretmen ve personelin katilacagi deprem tahliye tatbikati yapilacak.
Ayrica “Afete Hazir Türkiye” temali proje kapsaminda Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünce ilimiz ve ilçelerinde, ailelere ve okul ögrencilerine afet bilinci konusunda farkindalik olusturmak ve gelistirmek amaciyla Afete Hazir Aile, Afete Hazir Okul egitimleri veriliyor.
Afete Hazir Aile ve Afete Hazir Okul egitimlerine katilmak isteyen gönüllü birey ve okul yöneticilerinin Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’ne [email protected]’ye e-posta yoluyla veya 0338 213 58 54 no’lu telefonu aramak suretiyle müracaat etmeleri halinde gerekli egitim destegi verilecegi açiklandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284