“Sivil Toplum Günleri” Toplantısı Başladı

Türkiye ve Avrupa Birliği ortak finansmanıyla hayata geçirilen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Kamu-Sivil Toplum Kuruluşu İş Birliği projesi kapsamında, 20 ilde düzenlenecek “Sivil Toplum Günleri” etkinliklerinin altıncısı Konya'da başladı.

“Sivil Toplum Günleri” Toplantısı Başladı

Avrupa Birliği ortak finansmanıyla hayata geçirilen proje kapsamında Konya'daki buluşmaya 50'ye yakın sivil toplum kuruluşu katıldı. Kentteki bir otelde gerçekleşen etkinliğe, Konya'nın yanı sıra Nevşehir, Niğde, Karaman ve Aksaray'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de, kamu ile Sivil Toplum Kuruluşları arasındaki ilişkinin geçmişe göre çok daha ileri seviyelerde olduğunu söyledi. Türkiye genelinde 114 bin civarında Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu ve yaklaşık 3 bin Sivil Toplum Kuruluşunun Konya'da faaliyet yürüttüğünü belirten Akgün, “Günümüzde birçok kamu hizmetinin yapılmasında Sivil Toplum Kuruluşlarımız aktif rol alıyor. Henüz yeterli seviyede olmasa da kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu birbirini muhatap alan ve anlayan iki taraf konumuna geldiler” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Türköz de projenin 2017'nin Temmuz ayında yürürlüğe girdiğini ve aralık ayında Ankara'da açılışının yapıldığını aktardı. Bugüne kadar uygulanan pek çok proje ile Sivil Toplum Kuruluşlarının kapasitesinin geliştiğini vurgulayan Türköz, “Sivil Toplum Kuruluşlarımız kendilerini gösterebilecek, faaliyetlerini topluma anlatabilecek ve kamuya kendini kabul ettirebilecek pozisyona geldi. Ancak kamu, Sivil Toplum Kuruluşlarının yapısı ve faaliyetleri hakkında yeterli bilgi sahibi değil. Bizim bu projedeki amaçlarımızdan birisi de kamu ve Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirerek aradaki iletişimi güçlendirmek” diye konuştu.
Türköz, bugüne kadar 5 ilde yapılan toplantıların çok verimli geçtiğini dile getirdi.
13 Eylül 2019 Perşembe günü sona erecek etkinlikte, 50'ye yakın sivil toplum kuruluşundan temsilciler, kamu yöneticilerinin de katıldığı eğitim sunumlarını takip edecek, atölye çalışmalarına katılacak ve tanıtımlarını yapacak. Haber: Anadolu Ajansı


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284