Sizin Destek Ve Güveninizle 36 Yasindayiz

14 Subat 1977’de kurulan Karaman’in Sesi Gazetesi, Karamanli hemserilerinden aldigi destek ve güvenle bugün 36 yasina basti.

Sizin Destek Ve Güveninizle 36 Yasindayiz
Daha 14 Subat’in Sevgililer günü oldugunu bilmedigimiz bir zamanda ani bir kararla çikarttigimiz Karaman’in Sesi Gazetesi halktan aldigi güvenle daha nice 36. seneleri kutlamanin azmi içerisindedir.
36 yil içerisinde pek çok sevinçler ve üzüntüler yasayarak bugüne geldik. Sehrimizin sorunlarini ele alarak yetkililere ilettik. Çözüm aradik. Bazen de yetkililerin verdigi demeçlerle halkimizi uyardik. Isimizi ciddi ve kararli bir sekilde sürdürmemizden ötürü Kendimize güvendirdik. Ve aranan basin yayin kurulusu olduk. Gazetemiz kurucusu Medeni Yavuzaslan’dan sonra sirasiyla annesi Cemile Yavuzaslan, esi Fatma Yavuzaslan ve simdiki sahibi Fahri Nisan Yavuzaslan’la yoluna devam eden Karaman’in Sesi Gazetesi 18 aylik Eylül Yavuzaslan’i yetistirmek için kollari sivamis durumda.
Yayin hayatimiz boyunca bizlere destek olarak güç veren kisi ve kuruluslara tesekkür eder, daha kararli, daha güzel bir Karaman’in Sesi Gazetesi’ni yayinlamak dilegiyle...
Not: Karaman’in Sesi Gazetesi bünyesinde 1993 yilinda yayin hayatina baslayan KGRT’de 18 yildan buyana ayakta kalabilen tek yayin kurulusu. Bunun zorluklarini bilen ve Karaman’i temsil eden KGRT’nin niçin yerel olarak sadece Karaman düzeyinde yayin yaptigini soran kisilere bazi açiklamalarimiz olacak. Ve hatta bu konuda asagida IKEV Postasi’nin son sayisinda Mersin Karamanlilar Dernegi Baskani Salih Aydin’in kaleme aldigi makaleyi de yazmayi yerinde bir hareket olarak gördük. Uyduya çikip dünyaya seslenmek elbette büyük bir devrim olur. Fakat isin ekonomik kismina gelindiginde sözün bittigi yer oluyor. Sadece her ay uydu kirasi olarak 25 bin lira Türksat’a lazim. Birde alt yapida çalisacak kisi ve aletlere 6-7 bin lira gerekli. Toplam 30 bin lirayi her ay bulmak gerekiyor. Eninden boyundan, sagindan solundan hesaplarsak is olmayacaga variyor. Bize destek veren Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalardan elde ettigimiz aylik 3 bin lira ile bu is yürümez.
Bu isler böyle giderken geçtigimiz hafta içerisinde Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birligi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve ayni zamanda yerel televizyon kanali sahibi Sakir Güreli’den müjdeli ve sevindirici bir haber aldik. Türkiye genelinde yerel bazda yayin yapan 10 televizyonun birleserek uyduya çikmasi önerisini telefonla izah ederek bizleri sevindirdi.
Bir hafta veya 10 gün sonra Ankara’ya giderek bu konudaki gelismeleri ön incelemeleri görüsecegiz. Insallah hayirli ve mutlu haberlerle dönüp Karamanli hemserilerimizin bizden bekledikleri uydu yayinina erismis oluruz.
 
MEDENI YAVUZASLAN
SALIH AYDIN
bu haftaki yazimizin konusu yine Karaman ama olayin kahramani Medeni Yavuzaslan . mösyö Medeni, je suis tres contant connecance avec vous . Size bu mektubumu sizin Fransizca ögretmeni oldugunuzu bildigim için Fransizca yazmak istedim ama birçok okuyucumuz belki Fransizca bilmiyor diye Türkçe devam etmek zorundayim, insallah beni anlar ve yaparsin ki bana göre Karaman’in ikinci bir meydan muharebesi kazanmis kahramanlarindan biri olursunuz.
Bu konu büyük bir çogunlugu Karaman içinde oldugu gibi konunun tamami Karman disinda yasayanlar için. Siz Karaman medyasinda 40 yilini tamamlamis ailece bu isin uzmanlari olmus, bu meslekte Karaman’da vergi rekortmeni olmus birisi, bir kurumu temsil ediyorsunuz. Sizin özel yeriniz var. Bu özelliginize de herkes saygi ve sevgi gösteriyor. Bu özel yeriniz. Benim için yeterli degil ama ben daha iyisini istiyorum, sayet sizlerde isterseniz tüm Karaman çok sey kazanir. Mösyö Medeni ben sizin babanizi taniyorum, Allah Rahmet etsin Kürt Arif. Sinif arkadasim, futbol arkadasim Kürt Sabo’yu ve sizi yilardir, herkes gibi çok iyi taniyorum bu samimiyete güvenerek sizi seven bir hemseriniz, arkadasiniz olarak affiniza siginarak size bu mektubum ile buradan sesleniyorum, herkes benim ne istedigimi bilsin diye.
KGRT Radyo ve Televizyonu ben Mersin’de Konya’daki Istanbul’daki tüm tasra illerdeki gibi hatta yurtdisinda ki hemserilerimiz gibi kimse seyredemiyor. Karaman hakkinda ne bir haber ne bir program izleyemiyoruz. Çünkü siz bir yerel Televizyon statüsünde yayin yapiyorsunuz. Dolayisiyla bizi bu izleme hakkimizdan mahrum birakiyorsunuz. Herhalde siz gurbette yasamanin ne demek oldugunu bilmiyorsunuz. Gurbetçi, 70 plakali bir araç gördügü zaman arkasindan kosar biraz Karaman havasi alabilir miyim diye. Dolayisiyla biz ne bir haber, ne bir tanitim, ne bir program, ne bir kültürel, ne bir belgesel izleyemiyoruz. Bu televizyon kutusu da hayatimiza öyle bir girmis ki yetmiyormus gibi elimizde kumanda ile yok Kaçkar, yok Avaz, yok Manisa yok Rize bilmem 66 il ve ilçede görüntü var içlerinde Karaman diye bir TV yok, NEDEN? Paran mi yok? Destek alabilirsin. Bilgin mi yok? Destek alabilirsin. Elemanin mi yok? Destek alabilirsin. Nasil olur bilmiyorsan. Destek alabilirsin. Tesebbüs ettin de basaramadin mi? Nedenini bilmiyorum ama NEDEN YOK cevabini senden bekliyorum. Yanaklarinda öpüyorum. Tüm hemserilerime selam ve saglik dolu günler diliyorum. Pardon unuttum, yukaridaki Fransizca cümlenin tercümesini.
“Sizinle tanistigima memnun oldum”           

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284