SMMMO’dan “E-Fatura Ve E-Defter Egitim Programi”

Ilimiz Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi tarafindan 12 Aralik Cumartesi günü “E Fatura ve e-defter” konularinda egitim verilecek.

SMMMO’dan “E-Fatura Ve E-Defter Egitim Programi”

Konuyla ilgili olarak Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Baskani Rifat Karaulu yaptigi açiklamada, “454 Sira No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebligi ile e-fatura ve e-defter uygulamalarinin kapsami genisletilmistir. Teblige göre 2014 veya müteakip hesap dönemleri brüt satis hasilati 10 Milyon TL ve üzeri olan bütün mükellefler ile herhangi bir limit sinirlamasi olmaksizin Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli I ve III sayili listedeki mükellefler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren e-fatura ve e-deftere geçmek zorundadirlar. Ayrica Teblige göre brüt satis hasilati 10 milyon TL’yi geçen bütün firmalar bundan sonraki dönemlerde baska herhangi bir teblig düzenlemesine gerek olmaksizin otomatik olarak e-fatura ve e-deftere geçmek zorundadirlar. e-Fatura ve e-defter uygulamalari isletme faaliyetlerini ve meslek mensuplarini yakindan etkilemektedir. Bu uygulamalar bir taraftan vergi mevzuatini diger taraftan da bilgi teknolojilerini ilgilendirdigi için hem isletme çalisanlarinin hem de meslek mensuplarinin bu konularin mevzuat ve teknik boyutlarina hâkim olmalari sarttir. Sirketlerin birçok verisinin dijital ortama tasindigi günümüzde basta vergi denetimi olmak üzere iç ve dis denetim faaliyetleri de elektronik ortamda ve elektronik araçlarla yapilmaktadir. Bu Programin amaci son yillarda özellikle sirketleri ve meslek mensuplarini yakindan etkileyen e-fatura, e-defter ve e-denetim hakkinda katilimcilari bilgilendirmektir. Programda e-fatura, e-defter, e-arsiv fatura, elektronik denetim ve baglantili konular hakkinda katilimcilara detayli bilgiler verilecektir. Egitim Programi basta isletmelerin finans, muhasebe ve bilgi islem bölümleri olmak üzere her seviyedeki yönetici, uzman ve denetçilerine hitap etmektedir. Ayrica e-fatura, e-defter ve e-denetim uygulamalari mali müsavirlerin, bagimsiz denetçilerin ve yeminli mali müsavirlerin geleneksel is yapis sekillerinde köklü degisikliklere yol açmakta oldugundan meslek mensuplarinin bu konular hakkinda bilgi sahip olmalari müsterilerine kaliteli hizmet vermelerinin de ön sartidir. Bu sebeple gerek meslek mensuplarimizin gerekse firmalarin ilgili bölümlerinde çalisan yönetici ve uzmanlarinin e-fatura ve e-defter konularinda bilgilenmelerini saglamak amaciyla Odamiz bünyesinde 12 Aralik 2015 tarihinde bir egitim programi düzenlenmistir” dedi.
Egitimin 1 gün 7 saat olacagi, konularinin ise Elektronik Fatura, Elektronik Defter, Elektronik Arsiv Fatura ve Elektronik Vergi Denetimi olacagi belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284