SMMMO’nun Seminerine Büyük Ilgi

Ilimiz Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi tarafindan Yeni Türk Ticaret Kanunu ve muhasebe uygulamalari konusunda bir seminer düzenlendi.

SMMMO’nun Seminerine Büyük Ilgi

Seminer öncesinde bir konusma yapan Oda Sekreteri Umut Aydin, “Yeni TTK ve Muhasebe Uygulamalari Üzerine Etkileri” Seminerimize katildiginiz için sizleri sahsim ve Karaman SMMM Odasi Yönetim Kurulu adina sevgi ve saygilarimla selamliyorum. Huzurlarinizda Ali Deran hocama tesekkür etmek istiyorum, Nalan Hocam’la tanismama vesile olduklari ve bu yogun is tempolarinda benimle beraber Ankara'ya kadar Nalan hocami almaya eslik etmelerinden ötürü tesekkür ediyorum. Tabii ki bu yogun is ve egitim tempolarinda istegimizi kirmayarak Karaman'a kadar geldikleri için Meslegimizin Duayeni Nalan Hocama çok tesekkür ediyorum. Karaman tarihindeki sanli günlerine dönmek için yogun gayret göstermektedir. Ülkemizde nüfus bakimindan 66.sirada olmasina ragmen kisi basina düsen milli gelirde 12.sirada yer almaktadir, ayrica ülkemizin 15. Büyük ekonomisidir. Ülkemiz Bisküvi üretiminin 3’de birini, bulgur üretiminin 5’de birini üretmektedir, ekili elma fidani bakimindan 1.sirada olmakla beraber üretiminde simdilik 2.siradayiz. Yunus Emre ve Mevlana’nin manevi iklimine, Piri Reis Aksemsettin ve Atatürk'ün memleketi Türk Dilinin Baskenti Karamaniniza hos geldiniz diyor saygilar sunuyorum” dedi.
Daha sonra seminere geçildi. Seminerde ilk söz alan Baskent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölüm Baskani Prof. Dr. Nalân Akdogan “Çok yogun olmama ragmen Umut bey’i kiramadim ve Karaman’a ilk defa gelerek huzurlarinizda bulunuyorum. Bugün sizlere Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Muhasebe Uygulamalari Üzerine Etkilerini anlatacagim. Türkiye Muhasebe Standartlari Kurumunda 9 yil görev yaptim.Türk Ticaret Kanunu 56 yildir uygulanmis.Hiç degismemistir.1 Temmuz 2012 itibariyle Yeni Türk Ticaret Kanunu yürürlüge girince kafalarda soru isareti olusmustur.Bu nedenle Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkinda sizlere bilgi vermek ve siz meslek mensuplarinin Muhasebe Uygulamalarina etkilerini anlatmak için buradayim. Türk Ticaret Kanunu Uluslararasi Finansal Raporlama Sistemi 01/01/2013 tarihinden itibaren baslamis olup Bakanlar Kurulu Karari ile Kamu Gözetimi Kurumu’nun ilan ettigi Sirketlerde 31/03/2013 tarihine kadar Bagimsiz Denetçi atamasi yapilmalidir. Yeni Türk Ticaret Kanununu Asil Amaçlari: Kayitdisi’yi önleme. Mali Tablolarda gerçege uygun sunum ve Isletmenin mal varligini korumadir” diye konustu.
Akdogan daha sonra hazirladigi Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Muhasebe Uygulamalarina Etkileri ile ilgili sunum yapti.
Nalan Akdogan, meslek mensuplarinin yogun ilgi gösterdigi seminerin son kisminda Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili sorulara yanit verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284