Soguk Ve Yagisli Hava Etkisini Artiracak

Ülkemiz Balkanlardan gelen yeni bir soguk ve yagisli havanin etkisi altina girerken bölgemizde Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yagisli sistemin etkisine girdi. Karaman, Konya, Nigde ve Aksaray bölgeleri bugünden itibaren yagisli hava hakim olacak.

 Soguk Ve Yagisli Hava Etkisini Artiracak

Ilimizde bugün hava parçali çok bulutlu, Konya ve Karaman’in güney ve bati ilçelerinin ögleden önce, bölge genelinin ise aksam saatlerinden sonra saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

24 Ekim Cuma ve 25 Ekim Cumartesi günleri ise Bölgemiz genelinin saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, Konya ve Karaman’in güney ve bati ilçelerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.
Yagislarin, Pazar, Pazartesi ve Sali günleri de bölgemizin büyük bir bölümünde araliklarla devam edecegi tahmin ediliyor.
Diger taraftan bölge genelinde rüzgarin güney yönlerden saatte 40 ila 60 kilometre hizla esmesi beklenirken, Meteoroloji vatandaslari sel, su baskini, heyelan, yildirim, dolu, hortum, çati uçmasi, ulasimda aksamalar, soba ve dogalgaz kaynakli zehirlenmelere karsi dikkatli olmalari konusunda uyardi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284