Soma’da Hayatini Kaybeden Maden Isçileri Için Taziye Mesajlari

Manisa’nin Soma ilçesindeki yasanan ve 205 isçinin hayatini kaybettigi 80 kisinin yarali olarak kurtarildigi maden kazasi nedeniyle Basbakanlik ulusal yas ilan ederken, tüm Türkiye’nin yüregi yandi.

Soma’da Hayatini Kaybeden Maden Isçileri Için Taziye Mesajlari

Maden kazasinda hayatini kaybedenler için Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer, Cumhuriyet Halk Partisi Il örgütü birer taziye mesaji yayinladi.
Belediye Baskani Çaliskan mesajinda, “Manisa’nin Soma ilçesinde bulunan bir madende trafonun patlamasi neticesinde çikan yanginda 205 isçinin hayatini kaybettigini, 80 isçinin yarali olarak kurtarildigi ve halen göçük altinda bulunan isçilerimizi kurtarma çalismalarinin devam ettigi elim olay nedeniyle çok üzgünüz. Bu aci haber neticesinde ölenlere Allah’tan rahmet, göçük altinda kalanlarin ise bir önce kurtarilmalarini diliyorum. Milletimizin basi sagolsun.” dedi.
Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer ise, “Soma ilçemizde yasanan afet millet olarak yüreklerimizi dagladi. Bu üzücü hadisede hayatini kaybeden isçilerimize Allah' dan rahmet kederli ailelerine bassagligi diliyorum. Maden ocaginda mahsur kalan isçilerimizin bulunduklari yerden sag salim çikarak ailelerine ve sevdiklerine kavusmalari için her zamankinden daha fazla duaya ihtiyaç oldugunu unutmamak gerekir. Aziz milletimizi bu elim hadise karsisinda duaya davet ederken, göçük altindan yarali olarak çikan isçilerimize de yine safi olan Allah' tan sifa diliyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Il Örgütü ise, “Onlarca isçi kardesimiz hayatini kaybetti,daha yüzlercesi göçük altinda.Manisa'nin Soma Ilçesinde meydana gelen maden faciasinda kaybettigimiz isçilerimize Allah'tan rahmet ailelerine bassagligi yaralilara acil sifalar diliyoruz.Suan hala göçük altinda bekleyen isçilerimizin de bir an önce sag salim çikarilmasini umuyoruz. Son yillarda ülkemizde artan is kazalari ve cinayetlerine dur demenin zamani geldi ve geçiyor evet bu isçi ölümlerine dur demek lazim,gelinen noktada nasil bir fatura ile karsi karsiya kaldigimizi görüyoruz.Ölüm bu kadar basit olmamali ve insan verilen deger bu kadar az olmamali” dediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284