Soma’daki Aciya Tepkilerini Oturarak Gösterdiler

Ilimizde faaliyetlerini sürdüren Gençlik Kültür Evi, Egitim Sen ve Türkiye Gençlik Birligi TGB üyeleri Cumhuriyet Meydani Atatürk Parkinda oturma eylemi yaptilar.

Soma’daki Aciya Tepkilerini Oturarak Gösterdiler

“Bir avuç kömür için bir ömür verdiler”, Sessiz çigliga kulak ver”, Alin yazisi degil, kömür karasi”, “Kader Degil, Cinayet!”, Yanan Bizdik, siz kömür sandiniz” yazili dövizler tasiyan ögrenciler oturma eylemi yapti.
Grup adina bir konusma yapan Karaman Gençlik Kültür Evi Dernegi Üyesi Ismet Demirbas, “Soma katliami patronlarin doymak bilmeyen sömürü tutkusudur. Maden isçilerimize ve ölen isçilerimizin yakinlarina bassagligi yaralilara acil sifalar diliyoruz. Hükümetçe devlet yetkililerinin iddia ettigi gibi Soma’da yasanan olay bir is kazasi degil, cinayet olarak nitelendirilmelidir. Soma’da yasanan olay bir kaza degil, düpedüz isçi haklarinin yok sayilmasindan, is güvenliginin olmamasindan kaynaklanan bir katliamdir. Katliamin faili, kuralsiz çalistirma nedeniyle madende çalisan isçi sayisini bile tespit edemeyenlerdir. Katliamin faili 15 yasinda çocugun ölüm haberinin geldigi madenle ilgili “Mevzuata aykiri durum olmadigini” açiklayan Çalisma Bakanligidir. Katliamin faili, is sagligi ve güvenligi yasasiyla bu alani da özellestiren, tüm uyarilarimiza ragmen bu alandaki denetim yetkisini bagimsiz emek ve meslek örgütlerine vermeyi reddeden hükümettir.”dedi.
Yapilan basin açiklamasinin ardindan grup slogan atarak polis gözetiminde oturma eylemine devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284