Son Gün 31 Aralık

Evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklerin kayıt altına alınması ile muhtemel olumsuz durumların önüne geçilmesinin hedeflendiği mikroçip uygulamasında hayvan sahipleri için son gün 31 Aralık 2022.

Son Gün 31 Aralık

Tarım ve Orman Bakanlığının Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik 26 Şubat 2018 tarihinde 30344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre evde yaşayan kedi, köpek ve gelinciklere çip takma zorunluluğu getirildi. Mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET) hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar kedi, köpek ve gelinciklerine çip taktırmayanlara 5199 sayılı Kanun gereği para cezası uygulanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar 1 Ocak 2023 yılından sonra mikroçip uygulaması için başvuranların ise para cezasını ödedikten sonra çip taktırabileceğini belirttiler. Hayvanların kayıt altına alınmasıyla ilgili sürecin uzun zamandır devam ettiğini belirten uzmanlar PETVET sisteminin hayvanların doğum, ölüm, hastalık, aşı gibi durumlarının takibi açısından son derece önemli olduğunu söylüyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284