Son SBS`de Basörtüsü Serbest

Haziran ayinda son kez yapilacak Seviye Belirleme Sinavi`nin (SBS) 2013 yili kilavuzu cuma günü yayinlandi. Ögrencilerin sinava ilk kez basörtüsüyle girebilmesinin önü açildi.

Son SBS`de Basörtüsü Serbest

2013 yili Haziran ayi itibariyla son kez yapilacagi ilan edilen ve yerine getirilecek olan yeni sistem henüz netlesmeyen Seviye Belirleme Sinavi'nin (SBS) 2013 yili kilavuzu cuma günü yayinlandi. Kilavuzda, geçtigimiz yilki kilavuzdan farkli olarak ögrencilere sinavda serbest kiyafetin önünü açacak bir bölüm de yer aldi.
Habertürk'ten Sultan Uçar'in haberinde kilavuzda yapilan degisiklige dikkat çekerken, klavuzun "Sinavin Uygulanmasi" baslikli bölümündeki "e" maddesinde "Ögrenciler, fotografli sinav giris belgesindeki fotografiyla karsilastirildiginda taninmasini saglayacak bir kiyafetle sinava gireceklerdir" denildi.
Sinav gözetmeni ögretmenlerin ise 1982 tarihli Kamu Kilik Kiyafet Yönetmeligi'ne uygun olarak kadinlarin basi açik ve erkeklerin kravatli olarak görev yapabilecekleri bildirildi.
GEÇ KALAN GIREBILECEK
2013 SBS ve Parasiz Yatililik ve Bursluluk Sinavi'na (PYBS) iliskin diger ayrintilar söyle:
Basvurular 4-22 Mart 2013 tarihleri arasinda.
Sinav 8 Haziran 2013'te Lefkosa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Askabat, Taskent, Bakü ve Biskek ile Türkiye'de eszamanli olarak 10.00'da baslayacak.
Sinav basladiktan sonra ilk 20 dakika geç kalan ögrenciler de sinava alinacak.
Ruhsal ve duygusal, yani dikkat eksikligi veya hiperaktivite bozuklugu olan ögrenciler de bu yil görme, isitme ve bedensel engelleri olan ögrenciler gibi tek kisilik salonlarda sinava girecek ve digerleri gibi fazladan 30 dakika süre verilecek.
Sinavda 23 Türkçe, 20 matematik, 20 fen ve teknoloji, 20 sosyal bilimler (Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Vatandaslik ve Demokrasi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), 17 de yabanci dil sorusu olmak üzere 120 dakikada toplam 100 soru yöneltilecek.
Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284