Soru Çok Cevap Yok

25 Kasim 2013 tarihinde Bakanlik yetkilileriyle dershane temsilcilerinin Antalya’da yapmis oldugu toplantiya cevapsiz sorular damgasini vurdu.

Soru Çok Cevap Yok

Bakanlik yetkilileri sorulara cevap vermek yerine dershane temsilcilerini ikna etme çabasina girdiler. Tepeden inme bir karari dayatmayla kabul ettirmeye çalistilar. Bu toplantiya 200 dershane temsilcisi siyah kurdeleyle katildi.
Müstesar Yardimcisi Yusuf Büyük konusmasinda, “Bu dönüsüm olacak” dedikten sonra gazetecileri toplantidan çikardi. Bir süre sonra yedi ilin dershane temsilcileri ‘’ Istisare Degil Dayatma Toplantisi’’ diyerek alkislarla salonu terk etti.
Bu toplantiya ilimizden de Birey, Degisim, Yunuskent ve Sabah Dershanesi temsilcileri katildi.
Birey Dershanesi Müdürü Mesut Kurt, “Karaman’da yasayan ailelerin büyük bir çogunlugu orta ve alt gelirli aileler. Dershane ücretlerini bile zor verirken dershaneler kapatilirsa özel ders veya özel okul ücretlerini nasil verecekler. Zengin ailelerin çocuklarini zaten özel okulda veya özel ders aliyor. Fakir aileler ne yapacak? Bunun adi “Firsat Esitligi Mi?” diyerek dershanelerin kapatilmasina tepki gösterdi.
Degisim Dershanesi Kurucularindan Osman Demirci ve Ismail Alci ise, “Ilimizdeki özel okullarin bile kontenjani tam dolu degilken bes alti tane kolej açmak hangi akilla izah edilebilir” dediler.
Final Dershanesi temsilcisi Fatih Tekin de, Karaman’da özel ders alma imkâni bulunan ailelerin çok az oldugunu söyleyerek dershaneleri kapatmanin kahvehanecilere, internet kafecilere, eglence merkezlerine yarayacagini söyledi. Dersahane kapatmanin bir nesli katletmek olduguna degindi.
Sabah Dershaneleri müdürü Ahmet Ahmet Eraslan, bu kurumlarin getirim amaci ile degil millete hizmet etmek amaciyla kuruldugunu söyledi. Hele bu kurumlarin milleti, halki sömürdügünü söylemek bir akil tutulmasidir. Mevlana ve Yunusun torunlarina sahip çiktiklarini onlari sokagin kirli ikliminden koruduklarini ifade etti. Ayrica dershanelerin temiz bir nesil yetistirmede büyük bir görev üstlendigini belirtti.
Yunuskent Dershanesi Kurucusu Zernisan Girgin’de Dershaneler bir ihtiyaç degilse Milli Egitim niçin Halk Egitim kurslarina devam ediyor diyerek dershanelerin kapatilmasinin siyasi yönüne degindi.
Sabah Dershaneleri Anafen Müdürü Cafer Çevik, bu kurumlarda binlerce çalisan ögretmen, personelin durumu ne olacak diyerek durumun vahimiyetini dile getirdi. Hazirda atama bekleyen üç yüz bin ögretmen varken elli bin dershane ögretmenini Milli Egitime nasil alacak diyerek büyük bir aldatmacanin içinde olduklarini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284