Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Heyecani

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda mezuniyet heyecani yasandi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Heyecani

Üniversitenin Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonu’nda 14 Haziran 2013 Cuma günü saat 17.00’de gerçeklestirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ahmet Yildirim ve Prof. Dr. Mehmet Karatas, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katildi.
Mezun ögrencilerin salona girerek izleyenleri selamlamasiyla baslayan tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Törende ögrenciler adina söz alan Yüksekokul birincisi Finans Bankacilik ve Sigortacilik Bölümü ögrencisi Sebahat Kürkçü, “Üniversiteyi kazandigimda endiselerim vardi. Ancak gerek Rektörümüz gerekse hocalarimiz basarili olmamiz için tüm imkanlari sundular. Ben de bunlara kayitsiz kalamazdim.” diye konustu. Kürkçü, bundan sonraki hayatinda da basarilarina basari katmak için söz verdi.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz, Yüksekokul’un tarihçesinden bahsederek ilk ögrencilerini 2009-2010 döneminde Finans Bankacilik ve Sigortacilik Bölümüne, ardindan da 2010-2011 yilinda Muhasebe ve Vergi Uygulamalari Bölümüne alarak egitim-ögretime basladiklarini ifade etti. Suan ögrenci alinan bölümlere ilave olarak Yüksekokul’da Lojistik, Emlak ve Emlak Yönetimi, Turizm ve Otel Isletmeciligi Bölümlerinin de açilmis oldugunu söyleyen Prof. Dr. Yilmaz, 350 ögrenci ve 14 ögretim görevlisiyle egitim faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti.
Törende velilere seslenen Prof. Dr. Yilmaz, “Bize iki yil önce teslim ettiginiz evlatlarinizin hasretine katlanmanin bedelini, bugünkü törenle ödemis oluyorsunuz.” dedi. Mezunlarinin is bulma konusunda sikinti yasamayacagindan emin oldugunu söyleyen Prof. Dr. Yilmaz, basarinin ön kosulunu ‘zamani etkin yönetmek’ seklinde açikladi.
Törende konusan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise “Hizmet etmenin yönetmekten çok daha onurlu oldugu inanciyla yola çiktigimiz bu yolculukta üniversitemizin kurulmasindan bugüne gelmesi sürecinde emegi geçenlere tesekkür ediyorum.” dedi. Ögrencilerinin mezuniyetinde en büyük payin anne ve babalara ait oldugunu kaydeden Rektör Gökmen, “Emanetlerinizi daha donanimli, hem meslek hem misyon ve vizyon sahibi bireyler olarak mezun etmenin mutlulugunu yasiyoruz.” seklinde konustu.
Mezunlara da seslenen Prof. Dr. Gökmen, “Okulunuzu basariyla bitirdiniz, sizleri yürekten kutluyorum. Ancak bundan sonra daha fazla zorlukla karsilasacaginiz bir hayata adim atiyorsunuz. Sakin ümitsizlige düsmeyin. Kendinizi sürekli gelistirin, degistirin ve kendinizi adayin. Çok çalismaya ve yaptiklariniza ahlaki deger katmaya özen gösterin.” diye konustu. Prof. Dr. Gökmen, “Insanlara önem verirseniz basari kendiliginden gelir.” diyerek sözlerini noktaladi.
Mezuniyet töreni, Yüksekokul birincisi Sebahat Kürkçü’nün mezuniyet kütügüne ismini çakmasiyla devam etti. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafindan Sebahat Kürkçü’ye basari belgesi takdim edilirken Yüksekokul ikincisi Finans Bankacilik ve Sigortacilik Bölümü ögrencisi Nurcan Ulas’a basari belgesini Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim ve Yüksekokul üçüncüsü Muhasebe ve Vergi Uygulamalari Bölümü ögrencisi Dervis Bakirdas’a da belgesini Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas takdim etti.
Mezunlara tören protokolü ve ögretim elemanlari tarafindan diplomalarinin verilmesinin ardindan mezunlarin hep birlikte kep atmasiyla tören sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284