Stadyum ve Buğday Pazarı Arasına Yeni Alta Geçit Yapılıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.

Stadyum ve Buğday Pazarı Arasına Yeni Alta Geçit Yapılıyor
Karaman-Ulukışla hızlı tren hattında, geçtiğimiz hafta yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmıştı. Şantiye kurulum çalışmalarının hemen ardından çalışmalar hızlı bir şekilde başlıyor. Konu ile ilgili TCDD 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur ve beraberindeki, aralarında yüklenici firma sorumlusunun da bulunduğu heyet Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.
Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında bulunan konuların ayrıntılı bir şekilde konuşulduğu ziyarette TCDD Bölge Müdürü Mustafa Çopur; “ Başlanacak olan hızlı tren hattı çalışmalarını mümkün olan en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Konya-Karaman, Karaman-Ulukışla hızlı tren projelerinde son günlerde önemli ve güzel gelişmeler yaşadık. İnşallah güzel bir şekilde de çalışmalar tamamlanacak” dedi.
Alt Geçit Çevre Yolu ve Tren Hattı Altından Geçerek Karşıya Bağlanacak
Karaman – Ulukışla hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında Larende-Sümer-Yenişehir gibi tren yolunun diğer tarafında kalan mahallelere ulaşımın sağlanacağı alt geçitte de çalışmalar hemen başlayacak. Kemal Kaynaş Stadyumu önünden başlayan alt geçit 100. Yıl caddesi ve tren yolu altından geçerek Buğday Pazarı önündeki kavşağa bağlanacak.
Başkan Çalışkan; “ Çalışmalar Boyunca Tüm İmkânlarımızla Destek Olacağız”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şöyle konuştu. “ Öncelikle şehrimizdeki hızlı tren projelerinde yaşadığımız bu güzel gelişmeler bizleri oldukça mutlu etti. TCDD tarafından ihalesi yapılan ve yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından çalışmalar hızlı bir şekilde başlıyor. Bu çalışmalar dâhilinde bir alt ve bir üst geçit yapılacak. Bu yeni geçitler sayesinde tren yolunun diğer tarafında kalan mahallelerimiz şehir merkezine daha güvenli ve modern bir ulaşım imkânına kavuşacak. Çalışmalar boyunca Karaman Belediyesi olarak bütün fiziki, teknik ve imarsal desteği vereceğiz ve çalışmaların mümkün olan en kısa sürede tamamlanması için tüm imkânlarımızla destek olacağız. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen bütün herkese şahsım ve Karaman halkı adına çok teşekkür ediyorum”




 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284