Su Akiyor, Yetkililer Bakiyor

Mersin`in Silifke ilçesi Mut karayolu üzerinde bulunan ve `sifali` diye bilinen su bosa akiyor. Özellikle bu yil Türkiye’nin birçok yeri kurakliga teslim olurken, Silifke’de içme suyu özelligi tasiyan suyun bosa akmasi tepkilere yol açiyor.

 Su Akiyor, Yetkililer Bakiyor

Silifke ilçesi Mut karayolu üzerinde bosa akan su, ayni zamanda bulundugu bölge ana yol kenari ve duble yol çalismasi mevkii oldugu için de heyelana sebebiyet verme riskini tasiyor.

Bu konuda yetkilileri göreve çagiran vatandaslar, "Türkiye kuraklikla bogusuyor, biz akan suyu izliyoruz. Allah askina bu su bosa akitilir mi? Bu suyun bir de sifa özelligi var. Birçok insan derdine derman buldugunu söylüyor. Sadece suyun akmasina üzülmüyoruz. Burada bosa akan su bir toprak kaymasina neden olursa ve Allah korusun istenmeyen durumlar meydana gelirse kim hesabini verecek. Bizler kimsenin zarar görmemesi ve akan suyun bosa gitmemesi için bu suyun degerlendirilmesini istiyoruz. Birçok vatandas buraya geldigi zaman daha temiz ve ferah bir ortamda Sudan faydalansin. Örnegi Sertavul’da var. Oradaki 'Amcam Çesmesi'nin suyunun sifali oldugu biliniyor. Karaman-Konya yolu üzerinde bulunan bu Sudan içmek için yoldan geçen herkes durup içiyor. Bizim de böyle bir sifali su merkezimiz neden olmasin? Yetkililerin buraya bir an önce el atmasi gerekiyor." diye konusuyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284