Su Güvenligi Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Su güvenligi konulu degerlendirme toplantisi Vali Murat Koca’nin baskanliginda yapildi.

Su Güvenligi Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantiya, Vali Murat Koca’nin yani sira Vali Yardimcisi Erkan Karahan, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Vali Yardimcisi Ahmet Günaydin, Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Dehan Ataner Koçak, Muhtarlar Dernegi Baskani Ali Öngay ile kurumlarin teknik ve idari personelleri katildi.
Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy açilis konusmasinda, Türkiye Halk Sagligi Kurumu tarafindan ülke genelinde yapilan ve 6 Ekim 2015 tarihinde Konya’da 7.si gerçeklestirilen“Yerel Yönetimlerde Su Güvenligi Bölgesel Degerlendirme Toplantilari” kapsaminda Konya, Karaman ve Aksaray illerinin mevcut durumlarinin tartisildigi toplanti sonrasinda ilimizin mevcut durumu hakkinda bilgilendirme ve su güvenligi ile su sanitasyonu çalismalarinda karsilasilan sorunlarin çözümünde kurumlar arasi isbirliginin önemini vurgulamak ve yerel yönetimlerin rol ve sorumluluklarini hatirlatmak amaci ile bu toplantinin yapildigini belirtti.
Daha sonra Karaman Halk Sagligi Müdürlügü tarafindan hazirlanan, yasal mevzuat ile ilimiz 2015 verilerini ve tespitlerini içeren “Su Güvenliginin Degerlendirilmesi” sunumu Halk Sagligi Laboratuari Sorumlusu Zafer Zeybek tarafindan yapildi.
Su güvenligi ile ilgili sunumdan sonra, ilimizde Içme-kullanma sularinin temin edilmesi, su kaynaginin, deposunun ve isale hattinin kirlenmelere karsi korunmasi ve kesintisiz ve sürekli klorlama ile dezenfeksiyonun yapilmasi konusunda belediye teskilati bulunan yerlesim yerlerinde belediyeler, belediye sinirlari disinda ise il özel idareleri ve muhtarlar tarafindan yürütülen hizmetlerde tespit edilen sorunlara yönelik çözüm önerileri tartisildi.
Toplanti, Vali Murat Koca’nin kurumlar arasi is birligi ile kirsal bölgelerde muhtarlar ile halkin su dezenfeksiyonu (Klorlama) konusunda bilinçlendirilmesinin önemi ve kaynaktan musluga kadar su güvenliginin saglanmasi konusunda idari ve teknik kapasitenin güçlendirilerek, mevcut sorunlarin en kisa sürede çözülmesini istedigi konusmasi ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284