Su Ürünleri Av Yasağı 15 Mart Günü Başlıyor

İlimiz sınırları içerisinde bulunan baraj, göl, gölet ve bağlantılı bütün iç sularında av yasağı 15 Mart 2021 tarihi itibari ile başlayacak.

Su Ürünleri Av Yasağı 15 Mart Günü Başlıyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş yapmış olduğu açıklamada; “Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi amacıyla "1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna istinaden çıkarılan 5/1 ve 5/2 numaralı tebliğlerde iç sularımızda, 15 Mart -15 Haziran tarihleri arasında Sazangiller (Cyprinidae) familyasına ait türler ve diğer türlerin avcılığı, nakli ve satılması yasaklanmıştır. Av yasağı döneminde yasaklanan av araç gereçlerinin avlanma mahallinde bulundurulması yasaktır. 15 Haziran' a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yapılacak olan denetimlerde, her türlü av araç ve gereçleri ile avlanmaya hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir. Yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu Kapsamında İdari Para Cezası uygulanacaktır.

Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması, iç su balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlendiğini söyleyen Şahinbaş, vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek ilgili yasaklara uymaları, uymayanları ise İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına bildirmeleri önem arz etmektedir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284