Suduragililar Sölende Bulustu

Karaman iline bagli Suduragi Kasabasi’ndan hemseriler, Avrupa’da Noel tatilini firsat bilerek, ‘Kültür ve Dayanisma Söleni’nde bulustular.

Suduragililar Sölende Bulustu

Hollanda Suduragi Dernegi yönetimi, Lahey’deki Zichtenburg Salonu’nda, ‘3. Suduragi Dayanisma ve Kültür Söleni’ düzenlediler.
Hollanda’nin yani sira Almanya, Fransa ve Belçika’dan Suduragi beldesinden vatandaslarin katildigi kültür programina ilgi fazlaydi. Grup Gökkusagi’nin renk kattigi geceye katilan THM sanatçisi Sami Çelik ve Kral FM’den DJ Afrikali Ali konuklara unutamayacaklari bir aksam yasattilar.
Suduragi Belediye Baskani Dervis Mehmet Ceyhan ve meclis üyeleri Mehmet Yalçin ile Adnan Uzun'un yanisira, Rotterdam Baskonsolos Yardimcisi Ulvi Darendeli, Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF) Baskani Mustafa Duyar, Güney Hollanda Eyalet Meclis Üyesi Muzaffer Çetin, bazi köy derneklerinden temsilciler ile yaklasik 600 kisi katildi.
Hollanda Suduragi Dernegi Baskani Nebi sancar, “Hollanda’nin yanisira Avrupa’nin degisik ülkelerinden programimiza katilan siz degerli hemserilerimize çok tesekkür ediyoruz. 1970’li yillardan sonra Hollanda’ya rizik için, bir avuç Suduragili büyüklerimiz, ailesini ve memleketini geride birakarak buralara gelmisler. Bugün ise sayilari binlerle ifade edilecek sekilde artan Hollanda Suduragili hemserilerimiz, artik buralara kök salmis, gelecegini buralarda insa etmistir. 2009 senesinde kurulan Hollanda Suduragi Dernegi, Avrupa’da yasayan hemserilerimizin sorunlarini bir nebze de olsa gidermek için kurulmustur. Bu gibi programlarla aramizdaki muhabbeti ve kaynasmayi artirmayi amaçliyoruz. Gelecek neslimize lütfen birlikte sahip çikalim.” dedi.
Hollanda Suduragi Dernegi tarafindan düzenlenen 3. Dayanisma ve Kültür Söleni’nde konusan Suduragi Belediye Baskani Dervis Mehmet Ceyhan, “Bugün aranizda bulunmaktan dolayi çok mutluyum. Bu güzel ortami olusturan ve sizlerle bulusmamiza vesile olan dernegimize de ayrica tesekkürler ediyorum. Sizleri buralarda birarada ve basarili görmek bizleri gururlandirmaktadir. Birlik, beraberlik ve dayanisma adina bu gibi programlar son derece önemli. Önceleri misafir isçiydiniz, günümüzde ise büyük basarilara imza attiniz. Hollanda’da Suduragili hemserilerimizin 60 civarinda isyeri, 800’den fazla kisiye istihdam olanagi sagladigini ögrendik, bununla gurur duyuyoruz. Is dünyasinin yaninda egitim, spor, sanat ve siyasette de basarilarinizi duymak bizleri sevindirir.” seklinde konustu.
Rotterdam Baskonsolos Yardimcisi Ulvi Darendeli ise, programa emegi geçenlere tesekkür ederek, bu gibi programlarla birlik ve beraberligin daha fazla tesis edilebilecegini belirtti. Darendeli, herkese, sevdikleriyle hayirli yeni bir yil dileklerinde bulundu.
THM sanatçisi Sami Çelik ve Kral FM’den DJ Afrikali Ali konuklara unutamayacaklari bir aksam yasattilar. Çekilis yoluyla sürpriz hediyelerin verildigi ve yaklasik 6 saat süren sölende, katkida bulunanlara tesekkür edildi.
Mehmet Ali Topcu – LAHEY
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284