Süleymanhaci Köyünde Ilk Kez Kavun Senligi Yapildi

Vali Murat Koca bu yil ilki gerçeklestirilen Süleymanhaci Köyü Kavun senligine katildi.

Süleymanhaci Köyünde Ilk Kez Kavun Senligi Yapildi

Süleymanhaci Köyünde gerçeklestirilen senlige Vali Murat Koca'nin yani sira Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdür V. Mehmet Öztiryaki, sivil toplum kurulus temsilcileri, protokol üyeleri, üreticiler ve köylüler katildi.
Süleymanhaci Köyü muhtari Halit Akin'in açilis konusmasinin ardindan Süleymanhaci Köyü tarim danismani Ziraat Mühendisi Derya Kandak tarafindan kavun üretimi ve bu yil ilki gerçeklestirilen kavun senligi hakkinda bilgiler verdi.
Üreticilerin her türlü sorunlarinda yanlarinda olmaya çalistiklarini belirten Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdür V. Mehmet Öztiryaki ise Süleymanhaci Köyünde yetistirilen kavun miktari hakkinda rakamsal bilgiler verdi.
Vali Murat Koca ise Süleymanhaci Köyünün kavunuyla ün yapan bir köy oldugunu belirttigi konusmasinda, “Süleymanhaci Köyümüzde yaklasik bin dekarlik bir alanda kavun ekimi yapilmaktadir. Burada yetistirilen kavunlarin ilimizde ayri bir yeri var. Gerçeklestirilen bu senlik ile Süleymanhaci kavunun ülke genelinde yerini alacagini ümit ediyor, senligin hayirli ve daimi olmasini temenni ediyorum” dedi.
Kavun senligi yetistiriciler arasinda yapilan yarismada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve ikramlarin sunulmasi ile sona erdi. Vali Murat Koca ve beraberindekiler köylüler ile bir süre sohbet ettikten sonra köyden ayrildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284