Suriyelilere 5 Tir Dolusu Yardim

Ilimizde Sivil Toplum Kuruluslarinin olusturdugu Yardim Platformu tarafindan toplanan 5 TIR dolusu gida dualarla Suriyeli mültecilere gönderilmek üzere Hatay’da bulunan Reyhanli Çadir Kent`e gönderildi.

Suriyelilere 5 Tir Dolusu Yardim

Aktekke Kent Meydaninda düzenlenen ugurlama törenine Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile Sivil Toplum Kuruluslarinin temsilcileri ve Yardim Platformu üyeleri katildi. Törende Yardim Platformu adina konusan Diyanet-Sen Karaman Sube Baskani Duran Kabaagaç, Suriye halkinin oldukça zor günler yasadigini hatirlatarak, "Kis aylarinin gelmesi ile sikinti içerisinde olan mazlum Suriye halki daha da zor bir duruma düsmüstür. Bizler Karamanli sivil toplum kuruluslari ve gönüllüler olarak bu duruma kayitsiz kalamazdik ve kalmadik. Valiligimizin izni ile ayni yardim kampanyasi baslattik ve bir hafta içerisinde gördügünüz 5 TIR gida, giyecek, battaniye ve soba ile doldurulmustur. Çok duyarli Karaman halkimiz bu konuda tüm Türkiye’ye örnek olarak yurt çapinda Basbakanligin baslattigi kampanyadan önce inisiyatif alarak bu kampanyayi baslatmistir" dedi.
Vali Murat Koca’da, yardimda bulunanlar ve kampanyayi düzenleyenlere tesekkür etti. Konusmalarin ardindan TIR'lar dualar esliginde yola çikti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284