Sürücüler Emniyet Kemerinin Önemini Simülatörle Gördü

Karaman`da sürücüler, olasi bir trafik kazasinda emniyet kemerinin hayatlarini nasil kurtardigini yasayarak gördü.

 Sürücüler Emniyet Kemerinin Önemini Simülatörle Gördü

Ismet Pasa Caddesi üzerinde uygulama yapan trafik polisleri, emniyet kemeri takmayan sürücüleri kendi istekleri dogrultusunda simülatör aracina bindirerek, kemer takan ile takmayanlar arasindaki farki uygulamali olarak gösterdi. Trafik görevlileri Aktekke Kent Meydani'nda kurulu bulunan simülatör aracina bindirdikleri sürücülere 10 kilometre hizla giderken bir aracin takla atmasi durumunda ne olacagini uygulamali olarak gösterdi. Simülatör aracindan inen sürücüler emniyet kemerinin gerçekten hayat kurtardigini yasayarak gördüklerini söylerlerken, bundan sonra araçlarina bindiklerinde ilk yapacaklari isin emniyet kemerini takmak olacagini belirttiler. Simülatör aracina binen sürücülere trafik kurallarini anlatan brosürler de verildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürü Murat Bademoglu, “Her yastaki vatandasimizin trafik olgusuna dikkatini çekmek suretiyle emniyet kemeri kullanilmasinda Türkiye’de farkindalik olusturan bir il olma amacindayiz. Bu dogrultuda bir kaza aninda sürücü ve yolcularin takla atan bir araç içerisindeki yasayacagi pozisyonu simülatör araci sayesinde herkese göstermek için bu araci getirdik. Bu amaçla tüm sürücü ve yolcularin emniyet kemeri kullanmanin ne kadar önemli oldugunu ve bu dogrultuda bilinçlenmelerini saglamis olacagiz. Bu araç 4 gün boyunca burada vatandaslara hizmet verecek" diye konustu.
Sürücülere emniyet kemerinin kazalardaki can kayiplarini yüzde 45, agir yaralanmalarda ise yüzde 50 oraninda azalttigi da anlatildi. Simülatör aracinin etrafinda toplanan vatandaslar ise, kemer takmayan sürücülerin yasadiklari zor anlari ilgiyle izledi. Simülatör aracinin kuruldugu Aktekke Kent Meydani’na gelerek simülatör aracina binen sürücüleri izleyen Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Sahne onlarla sohbet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284