Susuzluk Sorunu Ne Zaman Çözülecek?     

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yıllardır tamamlanamayan Karaman ve Konya Ovası Sulama Projesi'nin devam eden sıkıntılarını dile getiriyor. Yıllardır projenin tamamlanamamasına rağmen milyonlarca lira harcandı ve sadece Konya'ya içme suyu verilen Hotamış Göleti'ne suyun gelmesi hayal olmaktan öteye geçemedi.

Susuzluk Sorunu Ne Zaman Çözülecek?     

Diğer yandan, Şanlıurfa ve Mardin'in toprakları Fırat Nehri'nin sularıyla buluştu ve tarım arazileri bereketlendi. Ancak, Karaman ve Konya Ovası'nda durum farklı. Topraklar susuzluktan ağlıyor. KOP kapsamında planlanan Hotamış Göleti'ne su ne zaman gelecek? Avşar Barajı tünel çalışmaları ne zaman tamamlanacak? Ahi Kanalı'na su ne zaman verilecek?

Özellikle, Konya'ya 100 milyon metreküp su verilirken Hotamış Göleti'ne su niye gelmiyor? Karadağ Sulama Projesi neden tamamlanmıyor? Yıllardır devam eden AVŞAR tüneli neden bitirilemiyor?

2011 yılında başlayan ihale sürecinde 124 kilometrelik AHİ Kanalı hizmete giremeden eskidi ve proje tamamlansa bile su taşır mı sorusu gündemde. Şanlıurfa ve Mardin'in tarım arazileri 221 kilometrelik Mardin Ceylanpınar Ana Kanalı ile suya kavuşurken, kullanılmadan eskiyen 125 kilometrelik AHİ Kanalı'na su gelmesi hayalde kalıyor.

Artık, su konusunda çözüm bekleyen Karaman ve Konya halkı için tek gündem maddesi dış havzalardan su getirilmesi ve devam eden projelerin tamamlanması olmalıdır. Bu konunun ülke gündemine taşınması, yetkililerle görüşmelerin yapılması gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284