Süt Sagim Makineleri Imal Eden Tesisler Incelendi

Genis mera alanlari ve bu alanlarda yetistirilen 372.888 bas koyun, 112.147 bas keçi varligi ile 18 bin 372 ton süt üretimi yapilan ilimiz küçükbas hayvan yetistiriciliginde büyük bir potansiyele sahip. Küçükbas hayvan süt sagiminin geleneksel yöntemlerle yapiliyor olmasi isletmelerdeki süt kalitesinin ve veriminin düsük olmasina neden oluyor.

Süt Sagim Makineleri Imal Eden Tesisler Incelendi

Bu nedenle Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki, Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Osman Yesiltas ve Süt Üreticileri Birligi Baskan Yardimcisi Süleyman Akkus ile birlikte Konya’da bulunan küçükbas süt sagim makineleri imal eden tesislerde incelemelerde bulundular.
Konu hakkinda bilgi veren Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki “Küçükbas Hayvan Yetistiriciligi ilimizde ekonomik anlamda büyük öneme sahiptir. Koyun, keçi sayisi ve süt üretim miktarlari incelendiginde Ilimiz, süt üretiminde Türkiye ortalamasina yakin bir degerde oldugu görülmektedir. Gerek mera alanlari gerekse ilimiz potansiyeli küçükbas hayvan yetistiriciligi için uygun zemine sahiptir. Il Müdürlügümüz tarafindan Ilimizde küçük bas hayvanlardan hijyenik sütün elde edilmesini saglamak amaciyla, süt kalitesinin artirilmasi için Ilk kez küçük bas süt sagim ünitesinin kurulmasina yönelik proje çalismalari baslatilmis olup Karamanda pilot bölgeler de uygulanmasi planlanmistir. Konunun taraflari olan Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani ve Süt Üreticileri Birligi Baskan Yardimcisi ile birlikte yil içerisinde yapilmasi planlanan çalismalarin uygulanabilirliginin ve teknik konularda inceleme yapmak amaciyla Konya ilinde bulunan küçükbas süt sagim makineleri imal eden tesislerdeincelemede bulunulmus, konu hakkinda bilgi alisverisi yapilmistir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284