Taahhütlü Cihaz Alanlara Müjde!

Artik GSM operatörleri de ayipli cihazdan sorumlu olacak. Cayma bedeli abone lehine olacak

Taahhütlü Cihaz Alanlara Müjde!

Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurulu, cihaz temini içeren taahhütlerde isletmecinin de cihazin ayibindan sorumlu olmasina karar verdi.
Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde, Taahhütlerde Yer Alan Cayma Bedelleri ile ilgili kurul karari yayimlandi.
Buna göre, FCT kullanimina iliskin olarak kararlastirilan cezai sartlar sakli kalmak kaydiyla abonelik sözlesmesine ek nitelikte hüküm ve sartlar ihtiva eden taahhütname, kampanya katilim formu, sözlesme gibi belgelerde bulunan cayma bedeli gibi ödemelerin, taahhüde aykiriligin olustugu döneme kadar aboneye saglanan indirim, cihaz veya diger faydalarin bedellerinin tahsil edilmemis kisminin toplami ile sinirli kalmasi, ancak aboneden taahhüt kapsaminda tahsil edilecegi belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemis kisminin toplaminin, bu tutardan düsük olmasi halinde sinir degeri olarak abone lehine olan tutar esas alinacak.
Cayma bedeline konu olan cihaz bedellerinin, indirimlerin ve saglanan diger faydalarin taahhütnamenin yürürlüge girdigi tarihteki bedelleri, taahhüt verilmesi sebebiyle saglanan ek faydalarin tutarini açikça gösterecek biçimde, koyu harflerle belirtilecek.
Operatör ayipli cihazdan sorumlu olacak
Cihaz temini içeren taahhütlerde isletmeci de cihazin ayibindan sorumlu olacak.
Taahhütnamelerin, yürürlüge girdigi günden yürürlükten kalkacagi güne kadar kolay erisilebilir bir sekilde isletmecilerin internet sitelerinde yayimlanacak.
Bu Kurul kararinin yürürlük tarihini takiben abone ile isletmeci arasinda akdedilecek taahhütnamelere iliskin olarak taahhüt süresi boyunca, belirlenen tarifeler, hizmet sartlari gibi tüm hususlar dahil, sözlesme/taahhüt sartlarinda ''açik ve somut bir sekilde abone lehine olmayan'' hiçbir degisiklik yapilamayacak.
Taahhüt içeren aboneliklere ait faturalarda, taahhüdün ne kadarinin tamamlandigina ve taahhüdün bitis tarihine iliskin bilgilendirme yapilacak.
Abonelik sözlesmelerinde yer alan (yetkili mahkeme, delil sözlesmesi vb.) hususlara taahhütnamelerde yer verilmeyerek, usule iliskin bu hususlarda abonelik sözlesmesine atifta bulunulacak.
Bu Kurul kararinin 1 Nisan 2013 tarihinde yürürlüge girmesi ve söz konusu tarih itibariyle 27 Temmuz 2012 tarihli Kurul karari yürürlükten kaldirilmasina karar verildi.
Kaynak: AA
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284