Takmayana 216 tl Ceza Var

İlimiz Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından başlatılan ‘Reflektör Tak' projesi kapsamında Karaman Ereğli Karayolu üzerindeki jandarma uygulama noktasında bir tanıtım programı düzenlendi.  

Takmayana 216 tl Ceza Var

19 Şubat 2019 Salı günü öğleden sonra gerçekleştirilen programa ilimiz Valisi Fahri Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Seçkin Başpınar katıldı. ‘Reflektör Tak’ projesi uygulaması öncesinde Vali Fahri Meral ile Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Seçkin Başpınar, temsili olarak bir traktörün arkasında takılı olan römorka reflektör taktı.
2018 yılı içerisinde reflektör kullanılmamasından kaynaklanan elim bir trafik kazası yaşandığını hatırlatan ilimiz Valisi Fahri Meral tarım sezonunun başlaması nedeniyle yaşanabilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Yasal bir zorunluluk olmasına rağmen insanların bu konuda ihmalkâr davrandığını ifade eden Vali Meral, “Traktör kullanan vatandaşlarımızdan özellikle gece saatlerinde römorkların arkasına reflektör takmalarını talep ediyoruz. Gece seyahatlerinde ya da yol kenarlarında park halinde olan traktörlere mutlaka reflektör takılmasını istiyoruz. Yasaları ihmal eden ya da uygulamayan vatandaşlarımıza ceza kesmek muradımız değildir. Hayata geçirdiğimiz bu uygulama ile insanlarımıza hayatlarının değerli olduğunu ve her trafik kuralının insanlarımız için kullanıldığını hatırlatmak istedik. Can ve mal kaybını önlemek bizim için çok önemli. Traktör sahiplerinden özellikle römorklu olanlardan mutlaka römorklarının arkasına reflektör takmalarını istiyoruz. Sezonun başlaması itibariyle bu süreç önemli bir süreç. Bu konuda sivil toplum örgütlerinden ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi
Vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinden konuyla ilgili olarak emniyet ve jandarma birimlerini uyarmaları ve bilgilendirmelerini isteyen Vali Meral, can ve mal kaybı yaşanmaması için bu uygulama ile birlikte vatandaşları reflektör takmaya davet etti. “Reflektör Tak” projesinde reflektör takmayan traktör sürücülerine 216 Türk Lirası Trafik cezası uygulanacağı belirtildi. (Haber Videosunu Karaman KGRT youtube kanalımızda izleyebilirsiniz)


 
 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284