Taksim Gezi Parki Karaman’da Da Protesto Edildi

Karaman`da, Istanbul Taksim Gezi Parkinda agaçlarin kesilmesine karsi çikarak baslatilan protestoya destek veren bir grup yürüyüs yapti.

Taksim Gezi Parki Karaman’da Da Protesto Edildi

Cumhuriyet Parki Atatürk Aniti önünde düzenlenen destek eylemine bazi ögrenci gruplari ile sendikalar katildi. Polisin yogun güvenlik önlemleri altinda hükümeti istifaya çagiran grup Taksim'de yasananlari protesto etti.
Yapilan basin açiklamasinda, “Taksim Gezi Park’inda yapragina ve topragina sahip çikabilmek için, solunabilir bir hava için kentin merkezindeki son yesil alanlara sahip çikmak için direnen güzel insanlar. Polisin orantisiz siddetine, AKP’nin fasizmine karsi direnisinizde fiziki olarak yaninizda olmasak da, gözlerimiz biber gazindan yasaran gözlerinizin acisinda, yüregimiz ‘direnis direnis’ diye atan yilmayan yüreginizin atesinde ve inancimiz ‘ve zafer’ diye haykiracaginiz sloganlarin yankisinda büyümektedir Taksim direnisçilerine selam olsun Istanbul halkinin Taksim Gezi Park’indaki kararli ve onurlu direnisinizi selamliyoruz. Karl Marks’in bir sözü vardir “Kapitalizm gölgesini satamadigi agaci keser” diye Gezi Parkindaki agaçlar ranta dönüsemedigi için kurban edilmektedir. Kentsel dönüsüm adi altinda bir yandan kamusal ve yesil alanlarin sermayenin hizmetine açilmasi, diger yandan da insanlarin ve toplumsal muhalefetin yasam alanlarinin, kendilerini ifade edebilme mekânlarinin yok edilmesine dönük bu proje karsisinda gösterilen direnis ve baskaldiri bizleri, bu küçük Iç Anadolu kentinde yasayan ve AKP zulmüne karsi direnen bizleri de onurlandirmis, heyecanlandirmistir. Günlerdir süren saldirilarda Taksimde Gezi Parkinda dogasina, havasina, suyuna, ülkesine sahip çikan insanlara AKP Iktidarinin talimatiyla polis; gazla, copla, tazyikli suyla, plastik mermi ile saldirmistir. AKP, bu tutumuyla halka karsi bir kez daha savas ilan etmistir. Bu saldirinin sonunda 100'ü askin yarali oldugu, bir kisinin yogun bakimda oldugu, bir kisinin gözünün çiktigi bilinmektedir. Simdi Kentlerimize, Havamiza ve Dogamiza Sahip Çikma Zamanidir! Simdi Metin Lokumcu Olma Zamanidir” dedi. Gene Karaman Belediyesinin icraatlarina bakarak diyebiliriz ki olay Istanbul gezi parki olayi degildir. Karaman Belediyesi nerede bir düzenleme yapsa oradaki agaçlarin ya tamamini, ya da önemli bir kismini katletmistir. Mut yolundaki 25 yillik çamlardan eser kalmadi. Kaldirimlar yenilenirken agaçlar katledilerek yenilendi. Öyle ki artik Karaman Belediyesi’nin kaldirim yenilemesi yapmamasi için dua eder hale geldik. AKP iktidari doganin yesilini degil dolarin yesilini sevmektedir. Sözün özü AKP çevreye zararlidir” dediler.
Basin açiklamasinin okunmasinin ardindan Ismet Pasa Caddesi üzerinden yürüyüse geçen gruba polis müdahalede bulunmadi. Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’in megafonla seslenerek dagilmalari yönünde uyarida bulundugu grup bir süre sonra olaysiz sekilde eylemi sona erdirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284