Tapuda Çagri Merkezi Dönemi Basliyor

Çevre ve Sehircilik Bakanligi tapu islemleri sirasinda meydana gelen zaman kaybinin önüne geçmek için telefonla randevu sistemini devreye sokuyor.

Tapuda Çagri Merkezi Dönemi Basliyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlügü bünyesinde olusturulacak sistem sayesinde tapu islemleri öncesi, randevu alinacak ve vatandasin gereksiz zaman kaybi önlenecek. Çagri merkezi, tapuyla ilgili birimleri de tek çati altinda toplayacak. Islemler baslamadan gerekli olan evraklar hakkinda önceden bilgi alinabilecek ve yasanan sikintilar aninda tespit edilecek. Yil sonuna kadar hizmete girmesi beklenen çagri merkezi istihdama da katki saglayacak.
TAPUDA YENI UYGULAMALAR
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, yaptigi yazili açiklamada, tapu islemlerinde birçok yeni uygulamanin hayata geçirildigini söyledi. Güney, "Çagdas kamu yönetimi anlayisinin en önemli hedeflerinden biri de vatandasin memnuniyetinin saglanmasidir. Bu hedefle olusturulan çagri merkezi ile vatandaslarin evlerinden telefonla randevu almasi mümkün olacak." dedi.
Güney, "Vatandaslarin tapu müdürlüklerindeki zaman kaybi önlenecek, tapu müdürlüklerinin önündeki yigilmalar ve beklemelerin önüne geçilecek. Vatandaslar kurumumuzla ilgili taleplerini ve önerilerini kolaylikla iletebilecekler, is ve islemleri ile ilgili bilgileri rahatlikla edinebilecekler." diye konustu.
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284