Tarihi Nalıncılar Evi Restore Ediliyor

Karaman Belediyesi bir tarihi binayı daha ayağa kaldırıyor. Hisar Mahallesi’nde Karaman Kalesi sınırları içerisinde kalan tarihi Nalıncılar Evi’nde restorasyon çalışmaları başladı.

Tarihi Nalıncılar Evi Restore Ediliyor

Kültürel değerlerimize sahip çıkan Karaman Belediyesi, tarihi gün yüzüne çıkaran çalışmalarına devam ediyor. Daha önce; Tartan Evi, Hürrem Dayı Evi, Tarihi Karaman Evi (Yunus Emre Evi), Hürrem Dayı 2 Evi ve Tartan Evi 2’nin şehrimize kazandırılıp ziyarete açılmasının ardından şimdi de Nalıncılar Evi’nin restorasyonunu yapılarak Karaman’ın hizmetine sunulacak.

Karaman’ın birçok kültürel zenginlikler barındırdığını ve geçmişten gelen bu mirasların tek tek ayağa kaldırıldığını söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

“Şehrimizin birçok yerinde tarihi değere sahip, geçmişimizden izler taşıyan eski Karaman evleri bulunuyor. Bu binaların her biri ayrı bir mimari, ayrı bir sanat ve ayrı bir eser. Karaman Belediyesi olarak bu evleri yaşatmak, kültürümüzü gelecek nesillerimize de anlatabilmek amacıyla tarihi evlerimizi yeniliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Tartan Evi, Hürrem Dayı Evi, Yunus Emre Evi’ni restore ederek vatandaşlarımızın ziyaretine açtık. Bu yıl da Hürrem Dayı 2 Evi ve Tartan Evi 2 Evi’nde çalışmalar tamamlanarak ziyarete açıldı.

Şimdi ise Karaman Kalesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Nalıncılar Evi’nde restorasyon çalışmalarına başladık. Aslına uygun ve titizlikle çalışmalara başlanan evde şu ana kadar; taşıyıcı sağlamlaştırması, kerpiç duvar onarımı, taş duvar onarımı ve bahçe peyzajı için çalışmalar yapıldı. Proje kapsamında aslına uygun çatı onarımı ve evin günümüzde bulunmayan müştemilat binaları, zemin döşemeleri, ahşap dolap ve geleneksel ahşap işleri ile yapıda bulunan yüklük bölümleri yenilenerek tekrar kullanımı sağlanacak. Restorasyon çalışmaları belediyemiz kontrolünde, aslına uygun ve özgün haliyle restore edilerek titizlikle takip edilmektedir. Tarihi Nalıncılar Evi’ndeki çalışmalar yılsonuna kadar tamamlanıp vatandaşlarımızın ziyaretine açılacaktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284