Taseli Kent Konseyi Kuruldu

Taseli bölgesinde turizm ve egitim alaninda yapilmasi gereken hizmetlere öncülük etmek, yapilacak çalisma ve üretilecek projelerle bölgenin ekonomisine katki saglamak amaciyla olusturulan “Taseli Kent Konseyi” ikinci kez toplanarak yönetimini olusturdu.

Taseli Kent Konseyi Kuruldu
15 gün önce ilk toplantisini yapan ve 15 Ekim 2012 günü ikinci kez toplanan olusumun yönetimi ve ismi belirlendi. Ermenek, Kazanci, Güneyyurt Belediye Baskanlari, siyasi partilerimizden temsilciler ile ilçemizden davet edilen esnaf ve isadamlarinin katildigi toplanti saat 18.00-23.00 arasinda Selçuklu Otelde gerçeklestirildi. Gündem maddesinde yer alan bölgemizin turizm ve egitimdeki sikintilarin tartisildigi konularin detaylari ile tartisildigi toplanti sonunda ismi Taseli Kent Konseyi” olarak kabul edilen olusumun yönetim kadrosu da belirlendi.
Taseli Kent Konseyi” yönetim kurulu baskanligina ilçemiz isadamlarindan egitim gönüllüsü Hasan Kalan, Baskan Yardimciligina Milletvekili Lütfi Elvan’in Danismani Ali Aydogmus, Dizgi Medya ve Yesil Ermenek Gazetesi sahibi Mustafa Senol, Il Genel Meclisi üyesi Eyüp Çayir, Emekli ögretmen Gülsen Görgülü, Eray Mimarlik sahibi Mimar Eray Ersan, Ermenek ilçesi fotografçilarindan Erol Savkli getirildiler.
Yaklasik 5 saatlik toplanti sürecinde bölgemizin altyapi eksiklikleri, Kalebasi bölgesinin agaçlandirilmasi, Firan Kalesi, Inöglesi yolunun açilmasi, Turizm haritasi olusturulmasi, Ermenek Kalesi ve Öksürük Ini bölgesinin turizme kazandirilmasi, Egitimdeki basari kayiplari, ilçemize 4 yillik fakülte için çalisma yapilmasi, Turizm Meslek Lisesi açilmasi, ögretmen açiklari, Ermenek’te egitim seminerlerinin altyapisinin hazirlanmasi, Baraj Gölü üzerinde yapilacak su sporlari, açilacak sportif kurslar ve kamplar, Ermenek Kayak Merkezinin daha cazip hale getirilmesi gibi konular üzerinde bilgi alisverisinde bulunuldu ve bu konularda komisyonlar kurularak çalismalara baslandi.
Taseli Kent Konseyi 3. toplantisini 5 Kasim 2012 günü yapacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284