TCDD adana 6. Bölge Müdürü Çopur’dan Vali Tapsız’a Ziyaret

TCDD Adana 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur ve beraberindeki heyet Vali Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret ederek Karaman-Ulukışla hızlı tren çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TCDD adana 6. Bölge Müdürü Çopur’dan Vali Tapsız’a Ziyaret
Valilik makamında gerçekleşen çalışma toplantısına Vali Tapsız’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, TCDD Adana 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur, Bölge Yol Müdürü Halil Dönmez ve Karaman TCDD yetkilileri katıldı.
Bilgilendirme şeklinde geçen toplantıda Karaman – Ulukışla çift hat projesinin son durumu ele alınırken, TCDD Adana 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur, proje ile ilgili son gelişmeler hakkında Vali Tapsız’a bilgiler verdi.
7 Eylül 2016 tarihinde yüklenici firma ile sözleşmesi yapılan ve güzergâh uzunluğu yaklaşık 135 km olan Karaman Ulukışla hızlı tren hattının 9 istasyonlu olması planlanmış olup, projenin ihale bedeli ise 928.309.098,18 Türk Lirası. İstanbul’dan başlayarak Eskişehir-Ankara-Konya-Karaman istikametinden Ulukışla’ya kadar devam edecek olan hızlı tren hattı, özellikle OSB de faaliyet gösteren firmaların ürünlerini dış pazarlara ulaştırmada kolaylaştırırken, vatandaşlarında uzak illere daha hızlı ve konforlu seyahat etmelerini sağlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284