Tedavisi Yapilan Balikçi Kusu Tekrar Dogaya Birakildi

Karaman`da vatandaslar tarafindan ölmek üzereyken tarlada bulunan gri balikçi kusu, yapilan iki günlük tedavisinin ardindan tekrar dogaya birakildi.

Tedavisi Yapilan Balikçi Kusu Tekrar Dogaya Birakildi

Merkeze bagli Suduragi beldesi yakinlarinda vatandaslar, tarlaya konmus ve aç kaldigi için bitkin düserek ölmek üzere olan bir balikçi kusu buldu. Vatandaslar bulduklari balikçi kusunu çagirdiklari Karaman Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü görevlilerine teslim etti. Balikçi kusunu teslim alan Karaman Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekipleri kusu tedavisi yapilmak üzere veteriner hekime getirdi. Iki gün tedavisi yapilan balikçi kusu tekrar sagligina kavustu.
Balikçi kusunu tedavi eden veteriner hekim Cahit Cenk, kusun aç kaldigi için bitkin düstügünü belirterek, “Balikçi kusu bize geldiginde neredeyse ölmek üzereydi. Kanadinda da halsizlikten kaynakli problem vardi. Iki günlük tedavisinin ardindan su an kendisine geldi ve uçabilecek durumdadir. Bugün balikçi kusunu dogaya tekrar birakacagiz” dedi.
Karaman Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü görevlileri tedavisi tamamlanan balikçi kusunu dogaya tekrar birakmak üzere Fisandun Baraji'na götürdü. Baraja salinan balikçi kusu hemen suya girerek ilk önce su içti. Daha sonra balikçil kus diger kuslarin yanina giderek gözden kayboldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284