Teknik Çalışma Gurubu İRAP Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan önce yapılacak çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olan ‘‘İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)’’ Teknik Çalışma Gurubu Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı; 23 Şubat 2021 Salı günü saat 14.00’da online olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şerife Han’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Teknik Çalışma Gurubu İRAP Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Toplantıda İl Müdürü Şerife Han yaptığı açılış konuşmasında afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan önce yapılacak çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olan ‘‘İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)’’nın öneminden bahsederek, bu planın ilimize hizmet veren il ve bölge müdürlükleri dâhil, sivil toplum kuruluşlarımızın, üniversitemizin, belediye başkanlıklarımızın, kaymakamlıklarımızın el birliği ile hazırlaması gerektiği, ayrıca planın aktif katılım isteyen ve tüm kurumlarımızın da sahiplenmesi gereken bir plan olduğu belirtilmiştir. Afet risklerinin doğru belirlendiği ve bu yönde gerekli tedbirler alınması halinde risklerin azaltılmış olacağı belirtilerek, belki afet olmasına engel olunamayacağı ancak yapacağımız bu plan ile afet riskinin en aza indirilebileceği, dolayısıyla da can ve mal kaybının önüne geçilebileceği de dile getirildi. 
Toplantının devamında Planlama ve Risk Azaltma Şube Müdür V. Mustafa Bezmez bilgilendirme sunumunda; İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde yapılan çalışmalarla birlikte ilin genel durumu, tehlike ve risk değerlendirmeleri, mevcut durum analizi, afet risk azaltma amaç, hedef ve eylemleri katılımcılarla paylaştı.
İlimizde güvenli bir yaşamın sağlanması, afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarının azaltılması ve önlenmesi, afet risk azaltma bilincinin oluşturulması, kaynakların etkili kullanımının sağlanması, paydaşlar arasında iş birliğinin arttırılmasının amaçlandığı İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısının sonunda katılımcılara İl Müdürü Han, 2021 Afet Eğitim Yılı hakkında bilgiler verdi. 
Afet öncesinde, anı ve sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı video gösteriminden sonra, Teknik Çalışma Gurubunda yer alan uzmanlara katılımlarından ve İRAP konusundaki çalışmalarda yapacakları katkılardan dolayı teşekkür ederek toplantı sona erdi. 
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şerife Han başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, bölge ve il müdürlükleri, ilçe kaymakamlıkları ile il-ilçe ve belde belediye başkanlıkları, kurumların uzman temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284