Teknokent Saglik Sektörü’nde Aktif Rol Almak Istiyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tip Fakültesi tarafindan organize edilen “Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)’nin Proje Tanitim Toplantisi” yapildi.

Teknokent Saglik Sektörü’nde Aktif Rol Almak Istiyor

Bashekimlik Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantiya Fakülte Dekani Prof. Dr. Oktay Sari ve Yardimcisi Prof. Dr. Duygu Findik, Hastane Bashekimi Doç. Dr. Yasar Sen, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani ve Selçuk TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bayram Sade ve ögretim üyeleri katildi.
Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani ve Selçuk TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bayram Sade, Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren TTO’ni tanitarak, gerçeklestirdikleri çalismalari anlatti. TÜBITAK tarafindan ilan edilen 1513-Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programi’nca projesi desteklenen 10 Teknoloji Transfer Ofisi’nden birisi olma basarisini gösterdiklerini belirtti. Prof. Dr. Sade, özellikle saglik sektörüne de büyük katki saglamak istediklerini belirterek, “Saglik sektörü bizim için çok önem arz eden bir sektördür. Üniversitemiz kampus içerisinde yer alan tip fakültemiz de gerek hastalara hizmet anlaminda gerekse egitim ve arastirma faaliyetleri açisindan çok önemli bir fakültemizdir. Buradan ortaya çikacak projeleri dört gözle bekliyoruz. Tipçilarimizla birlikte çalisarak sektöre katki saglayan projeler gelistirmek istiyoruz” dedi.
“FINANSAL KAYNAK AKISI SAGLADIK”
Selçuk TTO’nun ürettigi projeler sayesinde bölgedeki firma ve kuruluslara ulusal ve uluslararasi destek programlarindan önemli finansal kaynak akisi da saglandigini hatirlatan Prof. Dr. Sade, “4 il ve 7 üniversiteye hitap etmekteyiz. KOP Kalkinma idaresi Baskanligi’nin kurulmasi ile baslayan yeni yapilanma ile KOP bölgesi içinde yer alan Konya, Karaman, Nigde ve Aksaray illeri için kalkinma planlamalari ortak degerlendirilmektedir. KOP Üniversiteler Birliginin kurulmus olmasi da bu yaklasimla uyum halindedir. Konya Teknokent bu illerde bulunan ilk Teknokent, Selçuk TTO tek teknoloji transfer ofisi olup, bu Teknokent ve teknoloji transfer ofisine bölgesel bir yapilanma sorumlulugu ve imkani ortaya çikarmistir. Bu sorumluluk ve imkan kapsaminda Selçuk TTO’nun su ana kadar yürüttügü faaliyetlerde tüm illerdeki sanayi kuruluslarindan ve üniversitelerdeki ögretim elemanlarindan yararlanilmistir” diye konustu.
Selçuk TTO’nun olusturdugu Ar-Ge isbirlikleri sayesinde, üniversite bünyesindeki ögretim elemanlari, Konya Teknokent firmalarinda arastirmaci, danisman veya yönetici statüsünde, ögrencileri ise stajyer, yardimci arastirmaci veya yazilimci statüsünde istihdam edildigini kaydeden Prof. Dr. Sade, “Bu gelismeler sonucunda, bölgede önemli sayida nitelikli arastirmaci ve yazilimci yetistirilmesine, üniversite ögretim elemanlarinin konulari ile ilgili mesleki deneyiminin gelistirilmesine, üniversitelerdeki egitim kalitesinin yükselmesine önemli katkilar sagladik” dedi. Konya Teknokent Müdür Yardimcisi Yeliz Erenler ise, proje hazirlama yapilacak asamalari anlatti ve ögretim üyelerinin sorularini yanitladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284