Teknopark Projesi Tanıtıldı

Karaman ekonomisine önemli katkılar sağlaması hedeflenen Teknopark projesi konusunda bir bilgilendirme bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Teknopark Projesi Tanıtıldı

Teknopark Genel Müdürü Ali Kantürk’ün başkanlık ettiği toplantıya Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, İNOCAN Genel Müdürü Muhittin Koraş, İNOMER Direktörü Özge Eyigün, Yeminli Mali Müşavir Güner Gözüaçık, kurum ve kuruluşlar ile davetliler katıldı.

Teknopark Genel Müdürü Ali Kantürk yaptığı konuşmada, “Teknoparklar ülkemizde 4691 sayılı kanun ile kurulan teknoloji geliştirme projeleri, üniversitelerin, araştırma kurumlarının, sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde Arge, inavasyon çalışmaları ile yeni ürünler ve katma değeri yüksek ürünler ile birbirlerine bilgi ve teknoloji transferi aktarılmaktadır. Akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği iş merkezleri ve teknoloji merkezleridir” dedi.

Daha sonra İNOMER Direktör Özge Eyigün tarafından “Dünyada ve Türkiye’de Teknoparklar”, Yeminli Mali Müşavir Güneri Gözüaçık tarafından “Teknoparkların Mali Avantajları” ve İNOCAN Genel Müdürü Muhittin Koraş tarafından “Karaman Teknopark Stratejik Yol Haritası Süreci” konularında katılımcılar bilgilendirildi.

(Haber: Mustafa Erok)

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284