Telefonla Dolandiricilik Yapan 4 Kisi Tutuklandi

Ilimizde vatandaslari telefonla arayip kendilerini polis olarak tanitarak hesap numarasina para yatirmalarini isteyen 4 kisi Adana’da yakalandi.

Telefonla Dolandiricilik Yapan 4 Kisi Tutuklandi

Konuyla ilgili olarak Emniyet Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Karaman Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügümüz görevlilerince, Ilimiz merkezinde Cep Telefonu ile Dolandiricilik Olaylari ile ilgili yapilan çalismalar kapsaminda;
1)- 24.06.2014 günü Karaman Il Merkezinde ikamet eden Müsteki M.A. isimli sahsi telefonla arayan erkek sahisin” BEN POLISIM BANKA HESABINDA SUÇ ÖRGÜTLERI TARAFINDAN HESABINIZA GIRILDI”, sahislari yakalamak için VERECEGIMIZ HESABA 19.750 TL. Para yatirmaniz lazim, biz su anda evindeyiz oglun ile görüstürelim” dedigini, müsteki M.A oglu ile (Telekonferans Yöntemi ile) telefonda görüsmesi üzerine ikna olarak, telefondaki sahislarin söylemis oldugu banka hesaplarina para yatirdigini, daha sonra dolandirildigini anladigini, kendisini dolandiran sahislardan davaci ve sikâyetçi oldugunu beyan etmesi üzerine, ekiplerimiz tarafindan yapilan çalismalar neticesi, olayin faili meçhul sahislari olan A.Y, U.E.A, Ö.S, Y.S isimli sahislar Adana ilinde YAKALANARAK Adli merciler tarafindan TUTUKLANMISTIR.
2)- Yine, 26.06.2014 günü Müsteki A.K. isimli sahsi telefonla arayan erkek sahis “BEN KOMSERIM, BANKA HESABINA TERÖR ÖRGÜTLERI TARAFINDAN MÜDAHALE EDILDI EMNIYET MÜDÜRLÜGÜNE GELMEN LAZIM” dedigini, A.K.. isimli sahis, Emniyete gitmekte iken, ayni sahsin yine telefonla arayarak “EMNIYETE GELMENE GEREK KALMADI,TELEFONU KAPATMA” sahislardan ikisin yakaladik, senin oglun ve kizin ile görüstürecegiz sen hemen bankaya giderek VERECEGIMI HESAP NUMARASINA 9.800 TL YATIR” dedigini, bu esnada Tele Konferans ile Müsteki çocuklari ile görüstürüldügünü, müsteki A.K. sahsa inanarak ilimiz Is bankasina gittigini ve telefondaki sahsin söylemis oldugu hesaba para yatirdigini, bu esnada görevli ekiplerimiz müsteki A.K. isimli sahsi bularak daha fazla para yatirmasini engelledigini, A.K.’nin yatirmis oldugu paraya Emniyet Müdürlügümüz tarafindan BLOKE koydurularak PARAYI ALMALARI engellenmistir.
Yukarida verilen örnekler ilimizde ve Türkiye genelinde yasanan birçok Telefon ile Dolandiricilik olayindan sadece ikisidir. Karamanli Hemserilerimiz, Lütfen telefon ile sizi arayarak kendini POLIS,SAVCI ve ASKER diye tanitip “TERÖR ÖRGÜTÜ HESABINIZI KULLANIYOR, SUÇ ÖRGÜTLERI ADINIZI VERDI” Suçlulari Yakalamak için hesabimiza PARA YATIRMANIZ gerekiyor gibi söylemlere” INANMAYINIZ”.
KOLLUK KUVETLERI SUÇLULARI YAKALAMAK IÇIN ASLA VE ASLA HALKDAN PARA ISTEMEZ. Bu gibi durumlarda size en yakin Polis Merkezine yada 155 Polis Imdat telefonunu arayarak gerekli yardimi alabilirsiniz” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284