Tema Il Temsilciligi Çalismalarini Degerlendirdi

TEMA Vakfi ilimizde yapilan çalismalari düzenledigi bir toplanti ile basin mensuplarina degerlendirdi.

Tema Il Temsilciligi Çalismalarini Degerlendirdi

Vakif hizmet binasinda yapilan toplantida konusan Tema Il Temsilcisi Dr. Levent Küçükalpelli, yesiller içerisinde bir Karaman için üzerlerine düseni yapmaya çalistiklarini söyledi.

Küçükalpelli, “Yillardir çikarilamayan toprak yasasi bugünkü hükümetimiz zamaninda TEMA vakfinin çalismalariyla çikarildi. Topragin artik bir sahibi oldu. Her ne kadar tüzüklerde ve genelgelerde eksiklikler olsada çok büyük asama kaydedilmis oldu. Bunun yaninda mera yasasi çikarildi. Biz devletimizle her konuda isbirligi yaptik. Bundan sonra da yapmaya devam edecegiz. Yeni anayasayla ilgili çevresel konularda olmasini istedigimiz bazi maddeler vardi. Bununla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlasma Komisyonuna bir metin sunduk” dedi.

Küçükalpelli, en büyük amaçlarinin verimli bir ovaya sahip olan Karaman’in büyük ova kapsamina alinmasi oldugunu belirterek, “Bu konuda çalismalarimiz olacak. Konya Meram Üniversitesi’nden Yardimci Doç. Dr. Tahsin hocamizla bir çalisma yapmaktayiz. Konya ovamizin Karaman bölümünde düsen kisminda büyük Karaman ovasi olarak kayit altina alinmasi için çalisma yapiyoruz. Valimize durumu arz ettik. Bu bilimsel çalisma sonrasi sizlere de daha detayli sunum yapacagiz” dedi.

Daha sonra TEMA Vakfinin çalismalarini anlatan bir sunum gerçeklestirildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284