TEMA Karaman Ve Konya’da Tarım Arazilerinde İnceleyecek

TEMA Vakfı tarım alanlarını, gıdayı, suyu ve hayatı tehdit eden kömür projelerine dikkat çekmek ve tarım alanlarında yapılacak kömür projelerini durdurmak için bir kampanya başlatıyor.

TEMA Karaman Ve Konya’da Tarım Arazilerinde İnceleyecek

TEMA Vakfı Genel Başkanı Deniz Ataç, Karaman İl Temsilcisi Muttalip Yıldırım ve Vakıf uzmanlarının katılacağı gezi yarın yapılacak.
Konuyla ilgili olarak TEMA Vakfı İl Temsilcisi Muttalip Yıldırım yaptığı açıklamada, “Ülkemizde son 10 yılda 2,8 milyon hektar tarım arazisi; yapılaşma, sanayileşme, enerji ve madencilik gibi nedenlerle yok oldu. Bununla birlikte enerjide dışa bağımlılıktan kurtulma gerekçesiyle Türkiye’de 70’ten fazla kömürlü termik santral kurulması planlanıyor. Bu durumun özellikle tarım alanlarımızı olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor. Çünkü santraller Türkiye’nin buğday ambarı olarak bilinen Konya ve Karaman gibi tarım şehirlerinde yoğunlaşıyor. TEMA Vakfı tarım alanlarını, gıdayı, suyu ve hayatı tehdit eden kömür projelerine dikkat çekmek ve tarım alanlarında yapılacak kömür projelerini durdurmak için bir kampanya başlatıyor. Gerçekleştirilmesi planlanan kömür projelerinin vereceği zararları yerinde görmek ve konuyla ilgili detayları paylaşmak üzere 26 Nisan’da Karaman’a ve Ereğli'ye bir basın gezisi düzenliyoruz. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Karaman İl Temsilcisi Muttalip Yıldırım ve TEMA Vakfı uzmanları ile birlikte bölgede incelemelerde bulunacak ve görüşlerini paylaşacak. 26 Nisan Çarşamba günü Karaman’a ve Ereğli'ye gerçekleştirilecek basın gezisine katılımınızı rica ederiz” dedi.
Gezi programı yarın saat 11.30’da Kale Restaurant’ta yapılacak olan hoş geldiniz toplantısıyla başlayacak. Saat 12.45’de elma bahçeleri ve Akçaşehir’de kömür sahaları incelenecek. Çiftçilerle sohbet edilecek. Saat 15.30’da ise Akçaşehir’den İvriz’e hareket edilecek. İvriz’de tarım anıtının bulunduğu alanın gezilmesinin ardından Karaman’da geri dönülecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284