TEMA, Termik Santralin Zararlarina Dikkat Çekti

TEMA Vakfi Il Temsilciligi, Ayranci ilçesi, Akçasehir kasabasi ve Karapinar ilçesi hudutlari içerisinde yapilmasi düsünülen termik santralin yol açacagi sonuçlardan hazirlanan raporu düzenledigi bir toplantiyla sivil toplum kuruluslari ve kamuoyuna anlatti.

TEMA, Termik Santralin Zararlarina Dikkat Çekti

TEMA Il Temsilcisi Muttalip Yildirim toplantida yaptigi konusmada, “Ilimiz sinirlari içerisinde Ayranci ilçemizin köyleri ve Akçasehir kasabamizi da kapsayan bölgemise yapilmasi planlanan termik santralin bilgilerini sizlerle paylasmak istiyoruz. TEMA Genel Merkezi Bilim Kurulu ve sekiz üniversitenin beraber, yogun çalismalari sonucu elde ettikleri, bilimsel bulgulari sizlere aktarmaya çalisacagiz. Toplumumuzun bir kisminin termik santral konusundan haberinin olmadigini ve olanlarinda önemli bir kisminin bilgi sahibi olmadiklarini gördük. Bugüne kadar yaptiklarimizin kisaca özetini anlatacak olursak TEMA vakfi olarak elde ettigimiz bilimsel bulgulari önce ulusal basinla, kamuoyuna duyurduk. Karapinar Ticaret Odasinda, Ayranci’da, Akçasehir’de, Karaman Kent Konseyinde, bu salonda sunumlar ve bilgilendirme toplantilari yaptik. Karaman Organize Sanayi Bölgesinde ve sehir merkezinde çalismalar yaptik. Ziyaretlerimiz sirasinda Ziraat Odasindan aldigimiz bilgilere göre Karaman’da 36 bin çiftçimizin bulundugunu ve 7.5 milyon elma fidaninin dikildigini ögrendik. Bu bilgilerin karsiliginda su sorular geliyor hemen aklimiza. Fidan yetistiricileri, elma bahçesi sahipleri, sogukhava depolari, un fabrikalari, bulgur fabrikalari bu isletmelerin durumu ne olacak?, kirsal kalkinma destekleri, tarima yapilan destekler, günes enerjisi yatirimlari, bütün bunlar termik santralle nasil olurda birlikte düsünülebilir. Ülkemizin tahil ambari dedigimiz Iç Anadolu, hangi mantikla termik santral yapilmak isteniyor. Dogrusu anlamis degiliz. Çocuklarimizin gelecegini, insan sagligini, düsünmek zorundayiz. Yani sözün özüne gelirsek inancimizin ve geleneksel kültürümüzün geregi olarak Anayasamizin verdigi, yasal ve demokratik haklarimizi kullanarak, sosyal sorumlulugumuzu yerine getirmek istiyoruz. TEMA Vakfi ve çevreciler olarak topragimiza, suyumuza, sagligimiza ve gelecegimize sahip çikmak istiyoruz. Bugün burada Termik santralle ilgili sunumun bitiminde sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve sizlerle, Karaman Çevre Gönüllüleri Platformunu olusturmaya çalisacagiz. Yapilacak çalismalarin metodlarini ve önceliklerimizi tartisip, yol haritamizin sekillenmesini birlikte yapmak istiyoruz” dedi.
Yildirim’in konusmasinin ardindan TEMA Genel Merkezi tarafindan hazirlanan sunum ITÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisligi Bölümü Üretim Metalurjisi Anabilim Dali ögretim üyesi Prof. Dr. Ismail Duman tarafindan katilimcilara anlatildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284