TEMA Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç: “Karamanlilarin Termik Santralin Yapilisina Karsi Çikmasini Istiyoruz”

Tema Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç, Karapinar-Ayranci-Eregli bölgesinde yapilmasi düsünülen termik santralin bu bölgelerdeki tarim arazilerine önemli ölçüde zarar verecegini belirterek, Karaman halkini termik santralin yapilmamasi için göreve davet etti.

TEMA Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç: “Karamanlilarin Termik Santralin Yapilisina Karsi Çikmasini Istiyoruz”

Bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen TEMA Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç ve beraberinde TEMA Il Temsilcisi Muttalip Yildirim, Tema Yönetim Kurulu üyeleri Suzan Özpeynirci, Halil Baskalkan ve Yrd. Doç. Dr. Cafer Akyürek, gazetemizi de ziyaret ederek TEMA olarak yaptiklari çalismalar konusunda bilgi verdiler.
Yazar Ali Ünlüer, “Karapinar, Eregli ve Karaman üçgeninde yapilacak olan bu termik santralin neler getirip, neler götürecegi hususunda açiklayici bir bilgiye sahip degiliz. Sagolun sizler gelip bizleri aydinlatiyorsunuz. Yarin bakarsiniz hükümet kanadindan da yetkililer gelir, bizleri bir salonda toplar doyurucu ve açiklayici bilgiler verirler. Onlari da yazar, çizeriz. Ama gida kenti olan Karaman’da hem tarima hemde gida üreten isletmelerimize büyük zararlar getirecegi inancindayiz. Devletimizin bu yatirimi bir baska yere yapmasinda yarar görüyorum” dedi.
TEMA Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç, “ Biz 2007’den beri Konya bölgesinde kirsal kalkinma projeleri yapiyoruz. Bu projeleri yaparken ikincinin sonunda bu termik santral konusu gündeme geldi. Öyle olunca biz bu ise biraz yakindan bakalim çünkü Karaman-Konya bölgesi Türkiye’nin gerçekten gida güvenligi açisindan çok önemli bir bölge. Bir heyet olusturduk. Hocalarimiz bu bölgeye gelerek iki gün boyunca arastirdilar. Bizim eski raporlarimizi okudular. Muhtemel termik santralin yapilmasi halinde tabi enerji ve istihdam açisindan belki bazi bölgelerde arazi fiyatlarinin yükselmesi açisindan bir takim artilari olacak. Ancak bilânçonun öbür tarafina baktiginiz zaman bazen olmazlar vardir yani getirisi ne olursa olsun olmayacak isler vardir. Her is her yerde yapilmaz. Biz kendi aklimiz erdigince, kendi görüsümüze göre bu bölgenin enerji için degerlendirilmesinin dogru bir karar olmadigini düsünüyoruz. Yetkililere diyoruz ki bu karari tekrar gözden geçirin. Çünkü bu bölge Türkiye’nin bir sürü bölgesinin çözmek istedigi problemleri fazlasiyla çözmüs bir bölge. Dünyada negatif istihdam olan yani disardan isçiye ihtiyaç duyan kaç tane bölge biliyorsunuz. O kadar az ki. Bütün dünya yüzde 10’luk oranlarla kirilirken, Türkiye’de bir bölge diyor ki ben içimden saglayamiyorum yeteri kadar istihdam disaridan isçi geliyor diyor. Ankara’nin bizi biraz daha fazla dinlemesi lazim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284