TEMA’dan Doga Egitimlerine Destek Çagrisi

TEMA Vakfi, çocuklarin yasami dogadan ögrenmesi için, tüm Türkiye’yi 3464’e mesaj göndererek `Yasami Kesfediyorum` projesini desteklemeye davet etti. Hedef 81 ilde, 400 ögretmen, 10 bin ilkokul ögrencisi.

TEMA’dan Doga Egitimlerine Destek Çagrisi

Okul öncesinden liseye kadar egitim sisteminin her basamagi için doga egitim programlari gelistiren ve 81 ildeki temsilcileri ve gönüllüleri araciligiyla uygulayan TEMA Vakfi, “Yasami Kesfediyorum” projesi için ulusal yardim kampanyasi baslatti. TEMA Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç, “Tüm Türkiye’yi gelecegin doga haklari savunucularinin yetismesi için ‘Yasami Kesfediyorum’u desteklemeye davet ediyoruz. ‘Yasami Kesfediyorum’ dogadan ögrenmeye dayali bir egitim projesi. Destek olmak isteyen herkesi 3464'e TEMA yazip SMS göndererek 8 TL katkida bulunmaya ya da TEMA Vakfi’na bagis yapmaya çagiriyoruz” dedi.
TEMA Vakfi’nin Milli Egitim Bakanligi ile is birligi içinde, Milli Egitim müfredatina uygun olarak ilkokul ögrencileri için hazirladigi egitim programlarinin bir parçasi olan “Yasami Kesfediyorum” projesine destek kampanyasi 2015-2016 Egitim-Ögretim yili sonuna kadar devam edecek. Ögretmenlere destekleyici materyaller gönderilecek. Egitimlerin çogu dogada ve açik alanda bulunmayi tesvik eden etkinliklerden olusuyor. 32 adet etkinlikten olusan egitim programi toprak, hava, su ve biyolojik çesitlilik konularini içeriyor.
Doga egitimleri ruhsal ve fiziksel gelisim sagliyor
TEMA Vakfi egitim programlarinin doga haklarinin korundugu bir gelecegi kazanmak anlamini tasidigini belirten TEMA Vakfi Yönetim Kurulu Baskani, “Dogayi deneyimleyen çocuklar dogal sistem ve süreçleri anlayarak büyürler. Ancak egitimlerin en az bunun kadar önemli bir faydasi daha var. Uzmanlar, doga egitimlerinin çocuklarin gelecekte çözüm odakli, yaratici, yenilikçi ve doga ile özdeslik kurabilen bireyler olmalarina da katkida bulundugunun altini çiziyor” dedi. Çocuklarin giderek hareketsiz ve dogadan kopuk bir yasam biçimini benimsemesi sismanlik ve obezite gibi fizyolojik ve algi/duyu dünyalarinin zayiflamasi, dikkat bozuklugu ve depresyon gibi ruhsal sorunlar yasama olasiliklarini artiriyor. Bunun sonucunda dogayi tanimayan, kendisini onun bir parçasi olarak görmeyen, dogaya kayitsiz bir nesil yetisiyor. Çocugun ruhsal ve fiziksel gelisimi için doga ve açik alan aktivitelerinin çok büyük bir önemi bulunuyor” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284