Tembel Memurun Gözünün Yasina Bakilmayacak

657 sayili Devlet Memurlari Kanunu`nda memurlarin isten atilmalarini zorlastiran disiplin kurallari yeniden düzenleniyor.

Tembel Memurun Gözünün Yasina Bakilmayacak

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi basta olmak üzere ekonomi kurmaylarinin baslattigi çalisma kanunun bütünüyle degistirilmesi yerine, disiplin suçu isleyen ve çalistirilamayan memurlarin memuriyetten atilmalarini kolaylastiran kismi degisiklik üzerinde duruluyor.
SÖZLESMELILER KADROYA
Bugün gazetesinin edindigi bilgilere göre, söz konusu çalisma kamudaki sözlesmeli personelin tamaminin kadroya alinmasi yönündeki taleple basladi. Bakanlik içerisinde yapilan çalismada, sayilari 175 bini bulan sözlesmeli personelin memuriyete geçirilmesi halinde disiplin suçlarinin artabilecegi endisesine karsilik çare olarak disiplin maddeleri ve yönetmeliklerinde degisiklige gidilmesi benimsendi.
IKI KINAMA BIR IHRAÇ
Henüz sendikalarla paylasilmayan ve taslak seklinde gündeme gelen çalismaya göre, halen örnegin iki defa üst üste para cezasina çarptirilan memurlarin görevden alinmasi yerine bu sayinin bire indirilmesi gündeme gelebilecek. Ayni sekilde üç kez kinama cezasi alanlara uygulanan memuriyetten atma sarti iki kinamaya düsürülebilecek.
Torunlarindan aliniyor
Düzenlemeyle ilgili bilgi veren kaynaklar, bazi meslek gruplarinda görevden atilmanin daha kolay olduguna isaret ederlerken "imam" örnegini verdiler. Yasaya göre imamlar, ahlaka mugayir faaliyetlerde bulunmalari halinde görevden hemen atiliyor. Örnegin evlilik disi iliskide bulunan imamlar kesin ihraç cezasina çarptiriliyor. Üstelik bu durumda savunmalari bile alinmiyor. Imamlara uygulanan bu tür ihraç sartinin tüm memurlara genisletilebilecegi ifade ediliyor.
Ayrica tapu memurlarinin isledigi kabahatleri torunlarina kadar rücu ediliyor. Yani Tapuyu kendi üstüne alan, ya da haksiz menfaat elde eden tapu memurunun suçu ortaya çiktiginda, kendisi ölse dahi mirasçilarindan geri aliniyor. Ilgili kurumlarin yönetmeliklerinde yer alan memuriyetten atilmayi kolaylastiran ve disiplini genisleten uygulamalarin tüm memurlara yayilmasi üzerinde duruluyor.
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284